RSS

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρλού ή μπριάμ στην κατσαρόλα

Ένα φαγητό που μαγειρεύεται όλες τις εποχές, αν και το καλοκαίρι του πάει περισσότερο. Βοηθάει στο να αδειάζουμε το ψυγείο από διάφορα ζαρζαβατικά που έχουμε περίσσευμα.

Υλικά
3-4 μελιτζάνες
3-4 ντομάτες ώριμες
3-4 κολοκυθάκια
2-3 πιπεριές
3 πατάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
ό,τι άλλο έχουμε από λαχανικά (πχ καρότα)
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά μαϊντανός ή βασιλικός

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους. Οι κύβοι πρέπει να έχουν παρόμοιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Οι πιπεριές κόβονται στη μέση, ανάλογα με το μέγεθος και καθαρίζουμε τα σποράκια.

Τρίβουμε τις ντομάτες - εγώ τις χτύπησα στο multi.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα με το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να μαραθούν.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό/ βασιλικό και κατεβάζουμε τη φωτιά στη μέση. Ανακατεύουμε πού και πού.



Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει και οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστό, με ψωμί για βουτιές στη σάλτσα και φυσικά φέτα!

Καλή μας όρεξη!

1 σχόλιο: