RSS

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Αθερίνα στο τηγάνι

Από τα πιο γρήγορα και νόστιμα φαγητά και κυρίως υγιεινά!
Την αθερίνα την βρίσκουμε όλη την εποχή, έχει προσιτή τιμή και τρώγεται ολόκληρη χωρίς να χρειάζεται ξεκοκάλισμα όπως τα περισσότερα ψάρια.
Μειονέκτημα: Η μυρωδιά του τηγανιτού ψαριού στο σπίτι.



  • μισό κιλό αθερίνα 
  • λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
  • θυμάρι 
  • μισό λεμόνι
  • λάδι 

Πλένουμε καλά την αθερίνα και την αφήνουμε λίγο να στραγγίξει.

'Επειτα την αλατίζουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και το χυμό από το λεμόνι.

Αλευρώνουμε και ρίχνουμε σε καυτό λάδι να τηγανιστεί.



Δεν θέλει πολύ τηγάνισμα, μόλις ροδίσει (γύρω στα 5 λεπτά) τη βγάζουμε σε μία πιατέλα με στρωμένο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Καλή μας όρεξη!


1 σχόλιο:

  1. Απλές λιτες και απέριτες, να τρως και να μη σταματας!
    Καλό μεσημερι να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή