RSS

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ντοματόσουπα

Για τα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου και γιατί τα κρυώματα μας έχουν περικυκλώσει, έκανα την παρακάτω power ντοματόσουπα (για αυτούς που αντέχουν τα καυτερά)!

4-5 ώριμες ντομάτες
1 ζωμός κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι


Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στο μπλέντερ να γίνουν σάλτσα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τρία ποτήρια νερό και τον ζωμό κοτόπουλου.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις διαλυθεί ο ζωμός.

'Επειτα προσθέτουμε λίγο λάδι, τον χυμό ντομάτας, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και μισό κουταλάκι ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για μισή περίπου ώρα.

Σερβίρουμε με τυράκι και ψωμάκι.


Καλή μας όρεξη!




Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Αθερίνα στο τηγάνι

Από τα πιο γρήγορα και νόστιμα φαγητά και κυρίως υγιεινά!
Την αθερίνα την βρίσκουμε όλη την εποχή, έχει προσιτή τιμή και τρώγεται ολόκληρη χωρίς να χρειάζεται ξεκοκάλισμα όπως τα περισσότερα ψάρια.
Μειονέκτημα: Η μυρωδιά του τηγανιτού ψαριού στο σπίτι.



  • μισό κιλό αθερίνα 
  • λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
  • θυμάρι 
  • μισό λεμόνι
  • λάδι 

Πλένουμε καλά την αθερίνα και την αφήνουμε λίγο να στραγγίξει.

'Επειτα την αλατίζουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και το χυμό από το λεμόνι.

Αλευρώνουμε και ρίχνουμε σε καυτό λάδι να τηγανιστεί.



Δεν θέλει πολύ τηγάνισμα, μόλις ροδίσει (γύρω στα 5 λεπτά) τη βγάζουμε σε μία πιατέλα με στρωμένο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Καλή μας όρεξη!