RSS

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Αρακάς κοκκινιστός

Μετά τις μπάμιες της προηγούμενης ανάρτησης, αυτή τη φορά σειρά έχει ο αρακάς, στην κοκκινιστή του έκδοση. Είχαμε χρησιμοποιήσει τον αρακά παλιότερα σε σαλάτα, η παραδοσιακή όμως εκτέλεση μάλλον είναι αυτή.

Υλικά
1/2 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
2 πατάτες μεσαίες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
άνιθος ή μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ντομάτα στον τρίφτη (ή πελτές)
λίγη κίτρινη κολοκύθα σε κύβους

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, ενώ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.




Καίμε το λάδι στην κατσαρόλα. Σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι, τα καρότα και κατόπιν προσθέτουμε τον αρακά. Προσοχή: δεν τον ξεπαγώνουμε, τον ρίχνουμε ως έχει. Ανακατεύουμε καλά.



Προσθέτουμε τις πατάτες, τα μυρωδικό μας, την κολοκύθα και την ντομάτα. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τα υλικά μας με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.



Όταν δούμε ότι τα υλικά αρχίζουν να λιώνουν, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να πιει το νερό.



Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου