RSS

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Κεφτεδάκια ζουμερά στο τηγάνι

Σαν τα κεφτεδάκια της γιαγιάς στο χωριό, δεν έχει. Μπορούμε όμως και μεις να δοκιμάσουμε να πλησιάσουμε σε αυτά τα χρόνια εμπειρίας, απλά και γρήγορα.

Υλικά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μπαγάτικο, βρεγμένο και καλά στυμμένο
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο
2 αυγά
1/4 κούπας λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ. γ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα


Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά.




Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα να σταθεί στο ψυγείο.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε ότι μέγεθος επιθυμούμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην καούν.


Καλή μας όρεξη!

1 σχόλιο: