RSS

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Λαβράκι λεμονάτο στο φούρνο

Είτε το πούμε λαβράκι είτε λαυράκι το θέμα είναι ότι σίγουρα πρόκειται για ένα νόστιμο ψάρι που μπορεί να μαγειρευτεί γρήγορα και εύκολα. Εφόσον δεν έχουμε κάρβουνα και ψησταριά, μπορούμε να το κάνουμε θαυμάσια στο φούρνο.

Υλικά 
1 λαβράκι
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι
σέλινο, αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.

Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το τοποθετούμε στο πυρέξ σαν βάση, που θα ακουμπήσει επάνω το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω από το λεμόνι.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, και το ακουμπάμε πάνω στα λεμόνια και στο σέλινο, ενώ βάζουμε και στο εσωτερικό του.

Πάνω από το ψάρι ακολουθεί μία ακόμα στρώση λεμόνι και σέλινο, καθώς και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.


Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Ομολογώ ότι δοκίμασα και έφαγα και τις φέτες λεμονιού. Είχαν ενδιαφέρουσα γεύση.

1 σχόλιο: