RSS

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Μοσχάρι κοκκινιστό

Μία συνταγή που μπορεί να φαίνεται δύσκολη, στην πράξη όμως δεν είναι τόσο.

Υλικά
600 γρ μοσχάρι κομμένα σε μεγάλα κομμάτι
1/2  pummaro
1 κρεμμύδι μεγάλο
μισή πιπεριά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 ξύλο κανέλλα*

Ξεπλένουμε το μοσχάρι και στο σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και το ζεσταίνουμε λίγο. Μετά ρίχνουμε το κρέας και το γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, κατεβάζουμε στο 4/12 (ανάλογα την κουζίνα) και κλείνουμε την κατσαρόλα για μία ώρα περίπου. Ενδιάμεσα ελέγχουμε διαρκώς μήπως τελειώσει το νερό.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε το pummaro. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε φρέσκια ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
*Αν θέλουμε, βάζουμε και ένα ξύλο κανέλλα για να δώσει πιο έντονη γεύση.
Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Επειδή το μοσχάρι είναι γενικά σκληρό κρέας, αφήνουμε να βράσει για άλλα 3/4 της ώρας περίπου. Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα, το αφήνουμε ανοιχτό να βράσει για λίγο.
DSCN1695
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι.
DSCN1694
Καλή μας όρεξη!
DSCN1696

ΥΓ Μυστικάκι από την ζουζούνα: βάζουμε μαζί με το πουμαρό, 1 κουταλιά γλυκού, αραιωμένο σε  νερό, πελτέ και αν βάλουμε φρέσκια ντοματούλα, βάζουμε και 1 κουτ. γλυκού ζαχαρίτσα...γιατί η ντοματούλα απο φυσικού της "ξυνίζει". Ευχαριστούμε ζουζούνα!

18 σχόλια:

  1. Λίγαι πατατούλαι τηγανηταί, για εμένα παρακαλώ πολύ. ευχαριστώ
    πάντα άξιοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορώ να φάω 2 και 3 τηγανιες πατάτες με μια μερίδα κοκκινιστό κρεατάκι!!!
    Μιαμ!!
    Από τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ φαγιά!!!
    Σλούρπππ!!!
    Γλουπ!!!
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ λίγο λάδι το λες εσύ αυτό που βλέπω μέσα στο πιάτο; πατάτα τηγανιτή; καλέ τη χοληστερίνη δεν την έχετε ακούσει στα μέρη σας; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους! Μας αφήσατε αμαγείρευτους τόσες βδομάδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άχου άχου τι μας κάνεις νυχτιάτικα! Μετά τη μακαρονάδα, το κοκκινιστό με πατάτες είναι must!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πωπω ορεκτικότατες οι φωτογραφίες.. μιαμ μιαμ.. κι εγώ έκανα μετά από 10 χρόνια μουσακά.. αλλά δεν κράτησα οπτικό ηλικό.. την άλλη φορά.. :):)
    καλήμέρααα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τρελο αγαπημενο φαγητο οταν πηγαινα σχολειο
    μιλαμε για πολυ πεινα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ένας απ΄τους τρόπους που φτιάχνω το κοκκινιστό....λατρεύω τα μπαχάρια και ιδιαίτερα την κανέλα!!!με πατάτες τηγανιτές είναι κόλαση!!!

    κι εγώ βάζω πελτέ όταν δε βάζω φρέσκια ντομάτα,προσοχή στο αλάτι όμως γιατί ο πελτές είναι αλμυρός

    καλό βράδυ φίλτατε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θελω να κανω μπλουμ στο πιατο σου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαι πεινάω!!!!!

    Μπράβο Κίτσο μου ,φαίνεται νοστιμότατο.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν το σβύσεις και με κρασάκι το κάνεις πιο γκουρμέ!
    Πάντως την κατέχεις την κουζίνα σ'εχω παραδεχτεί με τη μηλόπιτα:Lol:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πατάτες τηγανητές!!! Πόσο μου λείψανε!!!
    Τα φιλιά μου!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΩ ΠΩ!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΩΡΑ.ΠΕΝΤΑΝΟΣΙΜΟ.ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ζουζούνα Μόνο πατατούλες; Κρεατάκι καθόλου;

    @kikop80 Και μένα από τα αγαπημένα μου. Άσε...

    @chichipiru Χοληστερίνη έχουν οι άλλοι, όχι εμείς ;-)
    Έπεσε λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια αλλά κάθε αρχή και δύσκολη!

    @jamanfou Και τι τρώγατε;

    @ggkb Άστα να πάνε. Μιαμ μιαμ!

    @koulpa Κράτησε υλικό και στείλε μας ρε συ! Και από εσάς περιμένουμε ;-)

    @σκουλήκι Να έρθεις να σου κάνω το τραπέζι, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @και λοιπόν Τα μυρωδικά είναι άλλο πράγμα, συμφωνώ!
    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Να μαθαίνω!

    @pansofix Για μπλουμ είναι, άστα να πάνε!

    @venus Ευχαριστώ! Ό,τι μπορούμε κάνουμε, οι κοιλιόδουλοι.

    @ζουζού Είπα για πρώτη φορά να το κάνω πιο απλό. Τις επόμενες φορές σίγουρα θα κάνω δοκιμές!
    Φιλιά!

    @τρελοτουρίστρια Ολόκληρη κουζίνα έκανα, στις πατάτες έμεινες; Χαχα!
    Φιλιάάάά!

    @ΙωάννηςΚ Και από γεύση μια χαρά ήταν, όντως!

    @jk o skroytzakos Αυτός είναι άνθρωπος! Παράγγειλε τις μεριδούλες τους! Εύγε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και το λαδάκι, παχύ- παχύ!
    Ε,ρε γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ele Για να'χουμε για τις βούτες μας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή