RSS

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κρεμμυδόσουπα α λα γαλλική

Κρύο, χειμώνας, σούπες. Τι άλλο; Η συνταγή βασίστηκε στην αντίστοιχη που βρήκα στις Συνταγές της Παρέας με κάποιες παραλλαγές.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
μισή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
3/4 του λίτρου νερό με 2 κύβους λαχανικών
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, πάπρικα
3 φέτες ψωμί του τοστ
3 κομμάτια κασέρι (επικάλυψη στις φέτες του τοστ)

Αρχικά βράζουμε το νερό με τους κύβους λαχανικών.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
Μετά από λίγο, προσθέτουμε τον ζωμό και αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου. Στο μάτι που είχαμε τον ζωμό βάζουμε το τηγάνι με τις φέτες του τοστ και από πάνω το τυρί. Αφήνουμε να καψαλιστεί σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν τελειώσει το μισάωρο, προσθέτουμε αλάτι, τα πιπέρια και την πάπρικα.
Σερβίρουμε μαζί με τη φέτα του ψωμιού με το κασέρι. Τρώγεται ζεστή.

Κρεμμυδόσουπα γαλλική
Καλή μας όρεξη!

5 σχόλια:

  1. ki epsaxna suntagh gia kremmudosoupa!!!

    sorry gia greklish alla den eimai sto pc mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Respect!!! Δεν παίζεται η κρεμμυδόσουπα!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.750g.com/fiche_de_cuisine.2.123.4165.htm
    Βου παρλε φρανσέ? μακαρόνια φρικασέ.

    Καμάρι μου, όταν θέλεις συνταγές, θα ανοίγεις τις σελίδες των σεφ. Τα λοιπά τα κακοποιούν, ανιδεοι, μαγειράκοι!>>>>

    δες παραπάνω, αν ξέρεις (αν όχι ρώτα να σου πω), πως είναι η συνταγή της κρεμυδόσουπας... και απο την σελίδα παραπάνω, δες στην Γαλλία τι λέμε κρεμμυδόσουπα!!!

    και καλή όρεξη ( μακριά τα κρεμύδια βρωμούν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yum!!! Μα δεν ειναι μια τέλεια σουπα??!! Καλο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολη φαίνεται! Ό,τι πρέπει για μια τεμπέλα μαγείρισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή