RSS

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Χοιρινή τηγανιά με κόκκινο κρασί και πιπεριά

Νηστεία για αρκετούς αυτή την περίοδο, εντούτοις το κρέας τραβιέται ακόμη. Έχουμε καιρό μέχρι το Πάσχα. Χοιρινή τηγανιά, λοιπόν, με κάποιες πινελιές.

Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κομμάτια
2 πιπεριές φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Ξεπλένουμε το κρέας. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και το κρέας. Το βράζουμε για 5'.
Προσθέτουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για άλλα 5'.
Ρίχνουμε το ποτήρι φλιτζάνι ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κρέας.

DSCN5095
Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρασί. Κατόπιν τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε ξανά.

DSCN5096
Μετά από λίγο, βγάζουμε το φαγητό από το μάτι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.

DSCN5098
Γαρνίρουμε με ρύζι. Καλή μας όρεξη!

3 σχόλια:

  1. λιωνωωωωωω. και ειναι εποχη πεινας γαμωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι να το υπερηφανευτώ, αλλά βγήκε ωραίο το άτιμο!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ καλό!! Μπράβο! Εγω αντι χοιρινο κρέας έβαλα μοσχαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή