RSS

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή στον διαγωνισμό GreekFoodBlogs - TGI Friday's

Την Πέμπτη που μας πέρασε διοργανώθηκε στα TGI Friday's Κεφαλαρίου η τελική φάση του διαγωνισμού που είχαν διοργανώσει το GreekFoodBlogs και τα TGI Friday's, τα οποία και ευχαριστούμε για την ευκαιρία. Από 80 πρωτότυπες συνταγές που είχαν κατατεθεί, 17 πέρασαν στον τελικό και εκεί διακρίθηκαν οι 3 από αυτές. Στην τελική φάση συμμετείχα και γω με ένα δικό μου πιάτο, το Σπανάκι με μανιτάρια α λα ελληνικά ή Spinach with safran and garlic bread, όπως διαμορφώθηκε για να είναι αντίστοιχο στο μενού των εστιατορίων.

T.G.I. Friday's


Η όλη διαδικασία ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία. 2-3 μέρες πριν τον τελικό κάθε διαγωνιζόμενος είχε συνάντηση με τον σεφ Τάσο Καλοφωλιά και το βοηθό του για τη διαμόρφωση του πιάτου ώστε να ταιριάζει αισθητικά και πρακτικά στο μενού. Η αίσθηση ότι κάποιος ειδικός έχει ασχοληθεί με μια δημιουργία σου είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα.

Η συνταγή μου όπως παρουσιάστηκε

Τη μέρα του τελικού μαζευτήκαμε στο κατάστημα Κεφαλαρίου και ξεκίνησε η παρουσίαση των πιάτων από κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι των TGI Friday's και κριτικός του Αθηνοράματος που συμμετέχει και στις επιτροπές για τους Χρυσούς Σκούφους. Κάθε πιάτο είχε μαγειρευτεί και σερβιριστεί από την ομάδα του καταστήματος, ενώ την παρουσίαση έκανε ο αντίστοιχος blogger. Θύμιζε κάτι από αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές. Υπήρχε επίσης και live streaming όπου κάθε υποψήφιος έδινε "συνέντευξη" λέγοντας κάποια πράγματα περισσότερα γι αυτόν και για το πάθος του με τη μαγειρική.

Η ημέρα είχε ζωντάνια, γέλιο, διασκέδαση, ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες. Φυσικά η ευκαιρία να κερδίσει κανείς στο διαγωνισμό, να δει τη συνταγή του στο μενού των καταστημάτων ήταν το επιπλέον κίνητρο. Καθολική διαπίστωση ήταν ότι η εικόνα των πιάτων των συμμετεχόντων μπορεί να πει κανείς ότι δεν απείχαν από αυτό που θα περίμενε να δει κανείς από έναν επαγγελματία του είδους. Αναμένουμε, λοιπόν, τις νεότερες εκπλήξεις από τα GreekFoodBlogs και ειδικά τη Βίκυ Κουμάντου και τον Γιώργο Δέτση, που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην όλη προσπάθεια. Ίσως μελλοντικά το πιάτο κάποιου food blogger να βρει μόνιμη θέση στον κατάλογο κάποιου εστιατορίου, ποτέ δεν ξέρει κανείς...

ΥΓ Τα πιάτα που πέρασαν στον τελικό. Φαντάζομαι σύντομα θα ανέβουν και οι αντίστοιχες συνταγές. Συγχαρητήρια στις 3 νικήτριες!
ΥΓ1 Φωτογραφίες για το πιάτο μου έδωσαν η Μάνα του λόχου και η Funky Cook, καθώς εγώ αμέλησα να πάρω φωτογραφική. Ευχαριστώ για την προσφορά. Περισσότερες μπορεί να βρει κανείς στο Facebook Group του GreekFoodBlogs
ΥΓ2 Αν θέλετε να βρείτε τη συνταγή μου Σπανάκι με μανιτάρια α λα ελληνικά.

2 σχόλια: