RSS

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Φακές καυτερές

Μιας και ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, τα όσπρια και οι σούπες επανέρχονται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε να κάνουμε φακές καυτερές.

Υλικά
1/2 κιλό φακές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 κουτί πουμαρό
ρίγανη, αλάτι, λάδι, πιπέρι, μπούκοβο (προαιρετικά)
1 καυτερή πιπεριά
3-4 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Αρχικά βράζουμε τις φακές. Το νερό πρέπει να τις καλύπτει μέσα στην κατσαρόλα.
Τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
Σβήνουμε με το κρασί.
DSCN7760
Προσθέτουμε το πουμαρό, ίση ποσότητα νερό και τον πελτέ. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη δάφνη και το μπούκοβο (αν θέλουμε).
Αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να χυλώσει.
DSCN7767
Σερβίρεται με ζεστό φρέσκο ψωμάκι. Καλή μας όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Nιάμ, μπορώ να εχω ενα ταπερικό περικαλώ? Μερσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα αγαπημένα μου όσπρια και ο τρόπος που τα έφτιαξες είναι από τους καλύτερους. Στην Ολλανδία έχει πιάσει ΠΟΛΥ κρύο οπότε είναι ό,τι πρέπει ένα τέτοιο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καυτερό τραβιέται, τελικά!
      Πρώτη φορά το κάναμε, μια χαράς μας βγήκε.

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω φακές! Εγώ καμιά φορά μαζί με το κρεμμύδι σωτάρω και λίγο τζίντζερ. Της πάει το πικάντικο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή