RSS

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Πορτοκαλόπιτα α λα πατσαβουρόπιτα

Παρά τον περίεργο τίτλο, η συγκεκριμένη εκτέλεση είναι αρκετά εύκολη και γευστική.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
  • 4 αυγά 
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (ή αν προτιμήσουμε ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι) 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από πορτοκάλι
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού

Χτυπάμε λίγο τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα φύλλα) σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. 

Κόβουμε τα φύλλα σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα ένα αρχίζουμε να τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα (σαν να τσαλακώνουμε χαρτί) και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. 

Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς. 

Βράζουμε το σιρόπι, προσθέτοντας όλα τα υλικά. Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι νερό με χυμό από τα πορτοκάλια που έχουμε ξεφλουδίσει. Όταν βράσει, αφαιριούμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Όταν ψηθεί το γλυκό μας το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι. 

Καλή μας όρεξη! Αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό.

4 σχόλια:

  1. Έτσι την κάνει και η μανούλα μου! Λαχταριστή και μυρωδάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω.Δεν ξεχνώ ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Τελεια ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα πιο νόστιμα και εύκολα σιροπιαστά και με μία μπάλα παγωτό γίνεται του ονείρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή