RSS

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Γαύρος λεμονάτος στο φούρνο

Παραλλαγή της προηγούμενης συνταγής με πιο πολύ ζουμί για βουτιές στο πιάτο.

Υλικά
1 κιλό γαύρος
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μαντζουράνα
1 κουταλάκι θυμάρι
μερικά φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο.
Τον απλώνουμε σε ένα ταψάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
Ψήσιμο στο φούρνο (δε χρειάζεται να είναι προθερμασμένος) για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Απλά, γρήγορα και εύκολα! Καλή μας όρεξη!

ΥΓ1 Εννοείται ότι από μυρωδικά βάζουμε ό,τι θέλουμε, δεν υπάρχει περιορισμός!

1 σχόλιο:

  1. Από τα ελάχιστα ψαράκια που τρώνε όλοι στο σπίτι μας! Τα μυρωδικούλια του τον κάνουν, το κάτι άλλο! Καλή εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή