RSS

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Φασολάκια λαδερά

Καλά τα κρέατα, καλά και τα ψάρια, αλλά το στομάχι θέλει πού και πού κανένα λαδερό. Φασολάκια κατεψυγμένα είχα στο ψυγείο, κάποιες ντομάτες ώριμες, φρέσκο ψωμί πήρα, τι έμενε λοιπόν;

Υλικά για 2 μερίδες
450-500 γραμ. φασολάκια κατεψυγμένα
2 μεσαίες ντομάτες ώριμες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
1-2 δάχτυλα κόκκινο κρασί

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα. Κατόπιν προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φασολάκια, στα οποία δεν έχουμε κάνει απόψυξη.
Χωρίς να τα ανακατεύουμε για να μην τα σπάσουμε, κλείνουμε το καπάκι για λίγο και τα αφήνουμε για να λιώσει ο πάγος.
Τρίβουμε τις ντομάτες στο multi. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Η αρχική συνταγή έλεγε να βάλω και νερό, όμως τα υγρά από πάγο και ντομάτες ήταν αρκετά, οπότε πρόσθεσα απλώς λίγο κόκκινο κρασί για τη γεύση.
Το αφήνουμε αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά με μισάνοιχτο καπάκι. Δοκιμάζουμε να δούμε πόσο "τσιμπάνε" στο στόμα τα φασολάκια. Όταν αρχίσουν και είναι μαλακά, σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρονται οπωσδήποτε με ψωμί για βουτιές και φυσικά φέτα!

Φασολακια λαδερα #foodblogging #retro #cooking #recipe
Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Η φωτογραφία είναι επίτηδες ρετρό για να θυμίζει μαμαδίστικο φαγητό!

1 σχόλιο:

  1. Καμία πατατούλα, λίγο καροτάκι;;; έτσι ξεροσφύρι ;-)

    ΥΓ εάν, δε, βάλεις και λίγο μοσχαράκι...δεν σου λέω τίποτα ;-) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή