RSS

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Κοκκινιστές μελιτζάνες και πιπεριές

Η άνοιξη φέρνει φρέσκα λαχανικά για τις συνταγές μας. Με τη συνταγή αυτή συνδυάζουμε μελιτζάνες, πιπεριές και ντομάτες. Θυμίζει κάτι από σπετσοφάι, χωρίς το λουκάνικο.

Υλικά 
3 μέτριες μελιτζάνες
4 πράσινες πιπεριές μακρόστενες
3-4 ντομάτες για σάλτσα ή μία συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
λάδι, αλάτι, πιπέρι
φέτα (όση επιθυμούμε)

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
Επίσης πλένουμε τις πιπεριές, τις ανοίγουμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Τις βάζουμε μαζί με τις μελιτζάνες στο ταψάκι και τις ραντίζουμε με λάδι.

Βάζουμε τα λαχανικά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (περίπου 30-40 λεπτά στους 230-250).

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τις ντομάτες αφού τις πολτοποιήσουμε ή τα έτοιμα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφού πάρει η σάλτσα μια-δυο βράσεις, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, μαζί με το λαδάκι τους από το φούρνο.

Αφήνουμε τα υλικά να δέσουν στην κατσαρόλα και να πάρουν μία βράση ακόμα για 5 λεπτά περίπου.

Προσωπικά προτιμώ να σερβίρω το φαγητό με φέτα, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε το τυρί μέσα στην κατσαρόλα όσο το φαγητό είναι ζεστό και να το ανακατέψετε να γίνει ένα με την σάλτσα.

Έξτρα συμβουλή: Αν σας περισσέψει (λέω αν...), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σάλτσα του φαγητού για να κάνετε μία ωραιότατη μακαρονάδα την επομένη!




Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου