RSS

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Κουνέλι αλά Τζενοβέζε (Coniglio ala Genovese)

Η παρακάτω συνταγή που βρήκα στις Συνταγές της παρέας  είναι ιταλικής έμπνευσης, αλλά με ελληνικότατα υλικά! Ιδού!

Υλικά

1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια (από την Αίγινα)
4-5 μεγάλα κρεμμύδια (από την Βοιωτία)
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί (από την Αυλίδα)
2 κοτσανάκια δεντρολίβανο (από τον κήπο μου)
3-4 φύλλα φασκόμηλο (από την Ηγουμενίτσα)
2 κοτσανάκια μαιντανό
ανάμεικτο ζωμό κότας και βοδινού
πιπέρι


Πλένουμε το κουνέλι και το στραγγίζουμε καλά. Το βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα με λάδι για να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και ένα ποτήρι ζωμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε μεσαία φωτιά για αρκετή ώρα.

Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό (ενώ έχει ακόμα νερό) προσθέτουμε τα κοτσανάκια μαιντανό, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.


Σερβίρεται με τοπικές παραδοσιακές χυλοπίτες (Βοιωτίας)

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου