RSS

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Φάβα με κρεμμύδι και λεμόνι

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα με όσπρια, που μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους. Εδώ, ίσως στην πιο κλασική εκδοχή με κρεμμύδι και λεμόνι.

Υλικά
250γρ. φάβα
2 ξηρά κρεμμύδια
λεμόνι, αλάτι, πιπέρι 

Βάζουμε 250γρ. φάβα στην κατσαρόλα με 750γρ. νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, την ξαφρίζουμε προσεκτικά.

Προσθέτουμε δύο ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα και αλάτι. 

Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. 

Μόλις κρυώσει την χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει κρέμα και την σερβίρουμε κρύα με λεμόνι, λάδι, κρεμμύδι 






Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου