RSS

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα γιαουρτιού και πιπεριές φλωρίνης

Ενδιαφέρουσα παραλλαγή μαγειρέματος του χοιρινού κρέατος, με σφραγίδα Σκαρμούτσου.

Υλικά
800 γρ μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκκαλο, σε λωρίδες 3 εκ.
4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. γιαούρτι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.σ. ρίγανη
2 ντομάτες
1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι, κόκκινο τσίλι

Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι και χωρίς να προσθέσουμε λάδι, βάζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά από κάθε μεριά για να ασφαλίσουν.
Μη μας τρομάξει ότι στην αρχή κολλάει, μετά τα δύο λεπτά ξεκολλάει το κρέας παρότι δεν έχει λάδι.

Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, αφού τις έχουμε καθαρίσει από τα σπόρια και τις έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες, κι ανακατεύουμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το κοπανισμένο σκόρδο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύούμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι , το τσίλι , τις πολτοποιημένες ντομάτες και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά σε σιγανή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Καλή μας όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Τελειο φαγητο!!!!!!!
    Περασα μετα απο πολυ καιρο για να σου ευχηθω Υγεια πανω απ ολα!!!!
    Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει όλους και να μας δώσει το χαμόγελο και καθετι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
    ˛.°★。˛ΟΜΟΡΦΑ ��˛ ΜΑΓΙΚΑ ��˛ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ°.★* *
    ˛°_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。**
    ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ~`˛_Π_____. * ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*../______/~\*.
    *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬-

    ΑπάντησηΔιαγραφή