RSS

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Fajita με κοτόπουλο - Μεξικανική συνταγή

Η συνταγή αυτή ξεκίνησε με την εξής ερώτηση: "Τι να μαγειρέψω με αυτό το φιλέτο κοτόπουλο;"
Συνέχισε με μία απίστευτη χρωματική πανδαισία και κατέληξε σε μία φαντατική απόλαυση στον ουρανίσκο. Aqui tiene: 

Υλικά 
3-4 φιλέτο κοτόπουλο 
330ml μπύρα
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι 
αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, ελαιόλαδο 
1 φακελάκι fajita seasoning mix ή αλλιώς το φτιάχνουμε μόνοι μας ως εξής:
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη

Ξεκινάμε με το φακελάκι fajita seasoning mix (ή το φτιάχνουμε μόνοι μας), ανακατεύουμε με την μπύρα και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο αφού το έχουμε κόψει σε λωρίδες.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί.

Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. 


Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα βαθύ τηγάνι με μόνο 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά (να μαραθούν αλλά να "στέκονται", προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίντζερ. 

Αποσύρουμε από την φωτιά , καθώς ήρθε η σειρά του κοτόπουλου. 

Το στραγγίζουμε από τα υγρά (την μαρινάδα) και το τηγανίζουμε χωρίς λάδι (θα βγάλει υγρά και θα ψηθεί όμορφα).


Αφού πάρει ωραίο λευκό χρώμα και το εσωτερικό του είναι επίσης μαλακό και ψημμένο, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 

Σερβίρουμε μέσα σε μεξικάνικες πίτες τορτίγιας με συνοδεία κάποιου ντιπ (εγώ το έφαγα με γιαούρτι, είναι τέλειο!).
 

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου