RSS

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Fröknäcke (φροκνέκε), σουηδικό σνακ με σπόρους

Τις προάλλες με επισκέφτηκε η ξαδέρφη εκ Σουηδίας και μαζί της έφερε μια ωραιότατη λιχουδιά !
Είναι μπάρες - με ηλιόσπορο και λιναρόσπορο, ότι πρέπει για ένα υγιεινό και γευτικό διάλειμμα μέσα στην μέρα!

Υλικά
200 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. ηλιόσπορο 
100 γρ. σουσάμι
50 γρ. λιναρόσπορος
50 γρ. κραμβέλαιο (canola oil). Εναλλακτικά, ηλιέλαιο που στην Ελλάδα βρίσκουμε εύκολα.
1/2 κ.γ. αλάτι
φυσικό θαλασσινό αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το φυσικό θαλασσινό αλάτι).

Προσθέτουμε 250 ml βρασμένο νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε μία πλάκα ταψί βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε λαδόκολλα και το στρώνουμε να γίνει λεπτό τόσο όσο να νιώθουμε στα χέρια μας τους ηλιόσπορους.

Η παραπάνω ποσότητα θα μας βγάλει δύο πλάκες ταψί.

Από πάνω πασπαλίζουμε με αλάτι θαλασσινό και ψήνουμε στην κάτω σκάλα του φούρνου στον αέρα στους 150 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.


Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου