Με φουσκωμένες ακόμη κοιλιές από την κρεατοφαγία του Πάσχα, επανερχόμαστε σιγά-σιγά. Τόσο σε ρυθμούς όσο και στα φυσιολογικά μας κιλά. Μέσα σ'αυτά τα πλαίσια, η ψαροφαγία έστω και λιπαρού ψαριού είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Υλικά
Σολωμός σε φέτες (κατά προτίμηση αυτός του ΙΚΕΑ)
2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ανά άτομο
Αλάτι-Πιπέρι-Λάδι-Δεντρολίβανο
Μαγιονέζα
Αρχικά ξεπλένουμε τον σολωμό που έχουμε ήδη ξεπαγώσει. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά.
Σε μπωλ βάζουμε τα κομμάτια του σολωμού και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λάδι. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε ενδιάμεσα στα κομμάτια λίγο δεντρολίβανο για τη μυρωδιά - ειδικά αν είναι από τις γλάστρες στην βεράντα μας ακόμη καλύτερα. Αφήνουμε περίπου 2 ώρες για να μαριναριστεί.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε. Δεν τις κόβουμε ούτε τις καθαρίζουμε, θα τις χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες.
Ανάβουμε την ψησταριά μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα το καινούριο μου απόκτημα που είναι μια ψησταριά Teppanyaki.
Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε τον σολωμό και τις πιπεριές χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λάδι - το φαγητό μας θα ψηθεί από τις πλάκες και θα βράσει όσο του επιτρέψουν τα ζουμιά του. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά περίπου στο μισό της αρχικής έντασης.
Σε 10 με 15 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε απαλά με μια ξύλινη πηρούνα αν ξεκολλάει ομαλά. Αν όχι, το αφήνουμε λίγο ακόμη. Αν ναι, το γυρνάμε απ'όλες τις πλευρές ακολουθώντας την αντίστοιχη διαδικασία.
Το γεύμα μας είναι έτοιμο! Για γαρνίρισμα προσθέτουμε στο πιάτο μαγιονέζα.
Πολύ πολύ ωραία συνταγή. Ο σολομός (τρία όμικρον θέλει!) είναι γευστικότατος όπως κι αν τον φτιάξεις - ατμό, καπνιστό, ψητό, ακόμα και τηγανητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω Κίτσε, εσύ ποστάρεις μόνο; Η άλλη η ακαμάτρα τι κάνει; lol
Γιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό και μυρωδάτο!!!
Στο τεπανιάκι πρέπει να έγινε μούρλια το φαγάκι, έτσι?
Όντως να κάνουμε και μια αλλαγή από τα κρέατα!!!
Πεντανόστιμες καλησπέρες!!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Είμαι αλλεργικός στο ψάρι... Κάτι σε χταποδάκι παίζει? :P
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγω θελω κατι σε θαλασσινο,με τα ψαρια ειμαστε τσακωμενοι!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι απ΄τις λίγες πιπεριές που δε με πειράζουν και μου αρέσουν πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήτην καλησπέρα μου
χχχ
Μμμμμμ!! Ας πάω να φάω μια μπάρα δημητρικών τώρα...Μια λιγούρα μου ήρθε όσο να πεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
τελειο φαγητο κιτσο !!! μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο τα αγαπημενα μου στανταρ
εχεις γινει πολυ καλος!!
το ροζέ κρασί κι εγώ θεωρώ ότι του πηγαίνει καλύτερα!!!! Ω, σολωμέ! Ω, πιπεριά! Γιατί να μη βρισκόσαστε στο δικό μου πιάτο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λε ρε παιδί! Και τεπανυάκι! Πολυ μπροστά σε βλέπω! Και πήραμε σολωμό την Τετάρτη αλλά τον έκανα πολυ απλά στο τηγανάκι! Νεξτ ταιμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
CrazyTourist1
@en voz baja Είσαι σίγουρος για την ορθογραφία του σολωμού; :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ άλλη έκανε το γλυκό πριν βρε συ, μην το αδικούμε το κορίτσι! Χεχε!
@kikop80 Έγινε όντως πολύ ωραίο και οι πιπεριές δώσανε μια νοστιμάδα άλλο πράγμα!
@jk o skroytzakos Να αλλάζουμε λίγο γεύσεις ;-)
@gi gaga kouni beli Όταν πάρω ψησταριά, πολύ ευχαρίστως!
@meanan Εσύ; Μια νησιωτοπούλα; Τς τς τς
@και λοιπόν Δώσανε γλύκα στο όλο εγχείρημα. Ό,τι πρέπει, δηλαδή!
ΑπάντησηΔιαγραφή@τρελοτουρίστρια Μπάρα δημητριακών; Για δώσε συνταγή! Χαχα!
Φιλιά
@σκουλήκι Ευχαριστώ :-)
Φιλί
@από μικρό και από τρελό Όντως συνδυάστηκε μια χαρά!
Κάνε και συ, μπορείς! Σαν διαφήμιση ακούστηκε αυτό!
@τρελοτουρίστας Την επόμενη φορά, γιατί όχι;
Καλημέρες ωρέ
Ναι αρχηγέ μου: http://www.komvos.edu.gr/dictonlineplsql/simple_search.display_full_lemma?the_lemma_id=39126&target_dict=1
ΑπάντησηΔιαγραφή(από Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Τριανταφυλλίδη)
Το μόνο που έχει κάνει από το Δεκέμβριο είναι ένα ποστ κι ένα γλυκό πες της lol