RSS

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Βακαλάος ροδέλα με ντομάτα

Σάββατο παραδοσιακά τρώγαμε στο οικογενειακό τραπέζι κάτι σε ψαρικό. Συνεχίζοντας αυτή την συνήθεια, είπα να φτιάξω κάτι σε ψαρικό. Το μενού της ημέρας λοιπόν είναι βακαλάος κατεψυγμένος σε ροδέλες με συνοδεία ντομάτας, σκόρδου και μαϊντανού.

Υλικά
Κατεψυγμένος βακαλάος σε ροδέλες (περίπου 3 ροδέλες ανά άτομο)
1 ντομάτα όχι πολύ ώριμη
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι-λάδι

Αρχικά κάνουμε απόψυξη τον βακαλάο. Για καλύτερη απόψυξη πρώτα τον αφήνουμε από το βράδυ στην συντήρηση και τον βγάζουμε σε ένα πιάτο το πρωί ως το μεσημέρι που θα τον μαγειρέψουμε.
Για να μην μας κολλήσει ο βακαλάος στο τηγάνι (ή κατσαρόλα ή teppanyaki), αρχικά ρίχνουμε σε ένα πιάτο λάδι και βουτάμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
DSCN2331
Αφού έχουμε ζεστάνει το σκεύος, βάζουμε μέσα τις ροδέλες σε μέτρια φωτιά. Στο συγκεκριμένο σκεύος 10 περίπου λεπτά για κάθε πλευρά αρκεί. Μετά τα 10 λεπτά αλλάζουμε πλευρά ώστε να ψηθεί καλά το ψάρι μας.
DSCN2332
Κατόπιν, προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Τα ζουμιά της ντομάτας μαζί με το λάδι που έχουμε ήδη βάλει στον βακαλάο αρκούν. Αφήνουμε για λιγότερο από 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται οι ντομάτες.
DSCN2333
Ανοίγουμε το σκεύος. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και τον μαϊντανό μας. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2-3 λεπτά ακόμη για να πάρει το φαγητό μυρωδιά. Αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε λίγο να παγώσει και το σερβίρουμε.
DSCN2334
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγη μαγιονέζα. Καλή μας όρεξη!
DSCN2335
ΥΓ Κάποια άλλη φορά ίσως το δοκιμάσω με φρέσκο μπακαλιάρο. Ίδωμεν!
ΥΓ1 Στην Πορτογαλία το γαρνίρανε με αρκετό μαϊντανό. Μπορώ να πω ότι έδινε ιδιαίτερη γεύση στο ψάρι.

8 σχόλια:

  1. Καλά... και σε μας δεν είπες τίποτα??
    Βλέπω εξαιρετικά μαγειρικά σκεύη!
    Και εις άλλα με υγεία και όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δοκίμασε και με ντοματάκια φρέσκα κομμένα στη μέση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Mαγδανός", για να φεύγει η μυρωδιά της ψαρίλας!!

    bonjour !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι αυτό με ντομάτα; Φτούουουουου!!!
    Όσο για τη συνταγή που ζήτησες στην προηγούμενη ανάρτηση...εννοείται πως έχω!!! Για κοίτα: http://crazytouristsblogging.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eλα, βρε παιδί μου, μαγειρέψτε κάτι άλλο, βρώμισε ψαρίλα η γειτονιά!!!
    Χάθηκε μια αγγινάρα, μια μελιντζάνα, ένα κουνέλι στην χειρότερη, αρκεί να φύγει η ψαρίλα!

    αχ, τος παν, πάω εγώ να κάνω ένα ανάποδο με ανανά, μπας και κάψω ζάχαρη και ανασάνω...
    τα φιλιά μου ! εσείς που φαγατε, ψάρι, μην με φιλήσετε ! Α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό φαίνεται, ότι έχει σχέση με ψάρια το δοκιμάζω, ευχαριστώ και καλή μας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @jamanfou Τέτοια μυστικά πρέπει να φυλάσσονται επτασφράγιστα ;-)

    @και λοιπόν Την επόμενη φορά, λοιπόν.

    @σκουλήκι Ω ναι! Και από τα δύο που είπες!

    @ζουζούνα Άλλη μια σημαντική προσθήκη!
    Τι έχουνε βρε τα ψάρια; Υγιεινά και γευστικά!
    Φιλιά με ψαρίλα :-)

    @crazytourist Περιμένω τη νέα παραλαβή με μήλα! Χεχε!

    @ουρανίσκος Καλή μας όρεξη, λοιπόν!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή