Κάτι απλό και φυσικά υγιεινό και αυτή τη φορά. Συνταγή για λαχανόρυζο που την κύρια ιδέα και συνταγή την πήρα από τις Συνταγές της παρέας.
Υλικά
1 μεσαίο λάχανο
3 κρεμμύδια
1 καυτερή πιπεριά
1 κούπα τσαγιού ρύζι
1 1/2 κούπα ντοματοπελτέ
λάδι-αλάτι-πιπέρι
Αρχικά κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια στο μέγεθος μιας παλάμης και το πλένουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου ήδη έχει κάψει το λάδι. Το αφήνουμε να τσιγαρίσει λίγο.
Βάζουμε σταδιακά τα φύλλα του λάχανου. Ενδιάμεσα αλατίζουμε γιατί το λάχανο έχει την τάση να γλυκίζει. Καλύτερα είναι να έχουμε κλειστό το καπάκι για να μαλακώσει πιο γρήγορα το λάχανο.
Όταν το δούμε ότι έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε το ρύζι και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε πότε μαλακώνει. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε την ντομάτα και ρίχνουμε και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 3'-5' λεπτά περίπου ακόμη.
Συνοδεύουμε κατά προτίμηση με λίγη φέτα που συν τοις άλλοις καταπραϋνει το κάψιμο από την πιπεριά. Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Από την στιγμή που προσθέτουμε το λάχανο, το καλύτερο είναι να κατεβάσουμε το μάτι στο μισό της μέγιστης έντασης ώστε και να μην μας κολλήσει αλλά και να βράσει ομοιόμορφα.
Κλασικό φαΐ, εύκολο και γρήγορο...την καυτερή πιπεριά πάντως θα την αφήσω εκτός κατσαρόλας...
ΑπάντησηΔιαγραφή@artanis Γιατί βρε συ; Δίνει καλύτερη αίσθηση η καυτερή πιπεριά, πίστεψέ με! Μπορείς να μην βάλεις ολόκληρη, αλλά μερικά κομματάκια ίσα-ίσα για το καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αν το φας με άσπρο τυρί ή γιαούρτι σχεδόν δεν θα αισθανθείς το κάψιμο ;-)
Με τον τρόπο που κάνεις αυτό δοκίμασε Κολοπίλαφο (με κολοκύθι) και Μελιτζανοπίλαφο υπέροχο αφού ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες με αλάτι πρώτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου:))
@zoyzoy Μια χαρά παραλλαγές μου ακούγονται! Θα το κοιτάξω :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήTι, δηλαδή "φάγαμε" το Λάχανο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλαμε την Λαχανίδου στην κατασαρόλα και την ταράξαμε?
Αμάν, συφορά και δυστυχία.
Τωρα, κουτσός κήπος, είμαστε τώρα?
Οφού, τι πάθαμε?
ηταν ωραίο βρε τελικά?
εμενα μου αρεσει αλλα το παιρνω κατεψυγμενο παντα ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Φαίνεται νόστιμο! Και φτωχοσυνταγή, με την καλή έννοια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φάει απίστευτα τέλειο λαχανόρυζο με σταφίδες, κουκουναρι, τριμμένο καρότο...(αυτά νομίζω) χωρίς σάλτσα ντομάτας. Απιστευτο σου λεω να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Anyway, ωραίο Blog.
xx
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήακου τωρα τι θυμηθηκα
ΑπάντησηΔιαγραφήσου εδωσα βραβειο καλε
:)))
καλο μηνα
@σκουλήκι Να'σαι καλά βρε για το βραβείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί
@jk o skroytzakos Καλή νέα βδομάδα και σε σένα.
@έρικα Εννοείται ότι όταν πάρει κανείς το κολάι μπορεί να κάνει ό,τι προσθήκη θέλει!
@ζουζούνα Παρότι το λάχανο γενικά τρώγεται, την συγκεκριμένη που αναφέρεις δεν την έχουμε για μαγείρεμα ;-)
Καλησπέρα