RSS

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Λαχανόρυζο

Κάτι απλό και φυσικά υγιεινό και αυτή τη φορά. Συνταγή για λαχανόρυζο που την κύρια ιδέα και συνταγή την πήρα από τις Συνταγές της παρέας.

Υλικά
1 μεσαίο λάχανο
3 κρεμμύδια
1 καυτερή πιπεριά
1 κούπα τσαγιού ρύζι
1 1/2 κούπα ντοματοπελτέ
λάδι-αλάτι-πιπέρι

Αρχικά κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια στο μέγεθος μιας παλάμης και το πλένουμε καλά.
IMAGE_595
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου ήδη έχει κάψει το λάδι. Το αφήνουμε να τσιγαρίσει λίγο.
Βάζουμε σταδιακά τα φύλλα του λάχανου. Ενδιάμεσα αλατίζουμε γιατί το λάχανο έχει την τάση να γλυκίζει. Καλύτερα είναι να έχουμε κλειστό το καπάκι για να μαλακώσει πιο γρήγορα το λάχανο.
Όταν το δούμε ότι έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε το ρύζι και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε πότε μαλακώνει. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε την ντομάτα και ρίχνουμε και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 3'-5' λεπτά περίπου ακόμη.
IMAGE_596
IMAGE_596
Συνοδεύουμε κατά προτίμηση με λίγη φέτα που συν τοις άλλοις καταπραϋνει το κάψιμο από την πιπεριά. Καλή μας όρεξη!
IMAGE_598
ΥΓ Από την στιγμή που προσθέτουμε το λάχανο, το καλύτερο είναι να κατεβάσουμε το μάτι στο μισό της μέγιστης έντασης ώστε και να μην μας κολλήσει αλλά και να βράσει ομοιόμορφα.

11 σχόλια:

  1. Κλασικό φαΐ, εύκολο και γρήγορο...την καυτερή πιπεριά πάντως θα την αφήσω εκτός κατσαρόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @artanis Γιατί βρε συ; Δίνει καλύτερη αίσθηση η καυτερή πιπεριά, πίστεψέ με! Μπορείς να μην βάλεις ολόκληρη, αλλά μερικά κομματάκια ίσα-ίσα για το καλό.
    Και αν το φας με άσπρο τυρί ή γιαούρτι σχεδόν δεν θα αισθανθείς το κάψιμο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τον τρόπο που κάνεις αυτό δοκίμασε Κολοπίλαφο (με κολοκύθι) και Μελιτζανοπίλαφο υπέροχο αφού ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες με αλάτι πρώτα!

    Γειά στα χέρια σου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Μια χαρά παραλλαγές μου ακούγονται! Θα το κοιτάξω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι, δηλαδή "φάγαμε" το Λάχανο?

    Βάλαμε την Λαχανίδου στην κατασαρόλα και την ταράξαμε?

    Αμάν, συφορά και δυστυχία.

    Τωρα, κουτσός κήπος, είμαστε τώρα?

    Οφού, τι πάθαμε?
    ηταν ωραίο βρε τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμενα μου αρεσει αλλα το παιρνω κατεψυγμενο παντα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται νόστιμο! Και φτωχοσυνταγή, με την καλή έννοια!
    Έχω φάει απίστευτα τέλειο λαχανόρυζο με σταφίδες, κουκουναρι, τριμμένο καρότο...(αυτά νομίζω) χωρίς σάλτσα ντομάτας. Απιστευτο σου λεω να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
    Anyway, ωραίο Blog.
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακου τωρα τι θυμηθηκα
    σου εδωσα βραβειο καλε
    :)))
    καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @σκουλήκι Να'σαι καλά βρε για το βραβείο!
    Φιλί

    @jk o skroytzakos Καλή νέα βδομάδα και σε σένα.

    @έρικα Εννοείται ότι όταν πάρει κανείς το κολάι μπορεί να κάνει ό,τι προσθήκη θέλει!

    @ζουζούνα Παρότι το λάχανο γενικά τρώγεται, την συγκεκριμένη που αναφέρεις δεν την έχουμε για μαγείρεμα ;-)
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή