RSS

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γαριδομακαρονάδα

Επειδή η κρεατοφαγία υποτίθεται ότι έχει τελειώσει - τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα - ας δούμε μια συνταγή κάπως νηστίσιμη. Η συνταγή και η εκτέλεση είναι προσφορά του φίλτατου Alej, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Υλικά
ζυμαρικά mini Fussili
2-3 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες
γαριδάκι καθαρισμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
μια σκελίδα σκόρδο
λάδι-πιπέρι-αλάτι
σάλτσα καυτερής πιπεριάς
ρίγανη-κέτσαπ-πάπρικα-κανέλα
1 ποτήρι λευκό κρασί

Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να πάρουν μια βράση, για να παραμείνουν μαλακές. Μόλις πάρουν βράση τις στραγγίζουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Μόλις πιει το κρασί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, λίγη ρίγανη, κέτσαπ και λίγη ζάχαρη (αν θέλουμε να γλυκίζει), πάπρικα, κανέλα και την σάλτσα καυτερής πιπεριάς.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα ζυμαρικά τα βράζουμε με τον γνωστό τρόπο και σερβίρουμε μαζί με την σάλτσα.

Καλή μας όρεξη!

9 σχόλια:

  1. γιατί βάζεις τις γαρίδες να πάρουν μια βράση και δεν τις βάζει κατευθείαν με τη σάλτσα;νοστιμίζει περισσότερο.

    πάντως κανέλα και γαρίδες δεν έχω δοκιμάσει κ με κεντρίζει πολύ ο συνδυασμός!

    κι εγώ απόψε γαριδομακαρονάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια συνταγη!

    Μπραβισιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I loveeeee γαριδομακαρονάδα!! Δεν την εχω φτιαξει ποτε με κετσαπ και κανελα....αλλα για να το λες κατι θα ξερεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και μου μυρίζει το μακαρόνι με ότι θαλασσινό και δεν το τρωω, θα σταθώ στην σάλτσα...

    Η ζάχαρη μπαίνει γιατί η σάλτσα κανονικά γίνεται με ντομάτα. Η ντομάτα, θέλει πάντα μια κουταλίτσα για να μην "ξυνίζει" στην γεύση.
    Τώρα με την κέτσαπ, η οποία είναι γλυκειά απο μόνη της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι μπαλσάμικο. Θα γλυκάνει όμορφα!

    Η βασική συνταγή της κόκκινης σάλτσας κυνηγού που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές τα πάμπάλαια χρόνια...( χι χι χι) κι έχει επεκταθεί στα μακαρόνια... είναι με ένα ξύλο κανέλα! Οπότε... μην σας κάνει εντύπωση...!!

    Περί ορέξεως και γούστου... ξέρετε άλλωστε !
    Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα.

    υ.γ. Λαχανόκιτσοι, άμα θα "κάτσει" καμμια συνταγή που να την τρώω, θ' ανοίξω σαμπάνια βρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ζουζούνα Πάντα χρήσιμες οι πληροφορίες και οι προσθήκες σου!
    Για να δούμε αν θα κάτσει η επόμενη... Για να δούμε!

    @maria mas. Απλό και εύκολο φαίνεται το πιάτο. Προσωπικά θα έτρωγα και την σάλτσα σκέτη.

    @meanan Όντως είναι ωραίο!

    @κούλα Στον Άλεξ τα εύσημα, περικαλώ.

    @και λοιπόν Ίσως για να μαλακώσουν περισσότερο, ποτέ δεν ξέρεις με τις κατεψυγμένες. Και μένα με παραξένεψε αλλά δες την απάντηση της ζουζούνας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!!
    ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ -ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω μακαρόνι, λατρεύω γαρίδα!
    Ο διατροφολόγος μου μετά από αυτό θα με μισήσει!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @jk o skroytzakos Απλή και γευστική!

    @gi gaga kouni beli Βουρ στον πατσά, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή