Η ψαροφαγία συνεχίζεται, καθώς η άκρατη κρεατοφαγία του Πάσχα είναι πολύ κοντά. Για να δούμε μια παραλλαγή του μαγειρέματος του βακαλάου, περίπου όπως τον είχαμε δοκιμάσει στην Πορτογαλία πέρσι (κλικ για την σχετική ανάρτηση).
Υλικά
βακαλάος σε φιλέτα (5-6 κομμάτια)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία κρεμμύδια
2 χούφτες μαϊντανό
ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι
σάλτσα: λάδι-λεμόνι-μουστάρδα ανακατεμένα
Ρίχνουμε λίγο λάδι στα φιλέτα βακαλάο που έχουμε ξεπαγώσει και τα βάζουμε στο προθερμασμένο tepanyaki. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Ενδιάμεσα, με την κουτάλα χωρίζουμε τον βακαλάο σε μικρά κομμάτια, με προσοχή να μην χαράξουμε το σκεύος. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με την σάλτσα, απλά και γρήγορα!
Στο συγκεκριμένο πιάτο έχουμε προσθέσει και πληγούρι για συνοδευτικό!
Καλή μας όρεξη.
ΥΓ Η συνταγή βγήκε στην πορεία, καθώς η αρχική ιδέα δεν εφαρμόστηκε. Θέλει γρηγοράδα μερικές φορές.
Μου βάζεις ιδέες για αύριο και μου ανατρέπεις τα σχέδια που είναι λίγο μπελαλίδικα! Εκτός από το πληγούρι τι άλλο θα του πηγαίνει νομίζεις?
ΑπάντησηΔιαγραφή@Έφη Είναι απλή συνταγή, νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, πατάτα βραστή αλά πατατοσαλάτα θα μπορούσε να είναι καλό συνοδευτικό. Ή ακόμη καλύτερα, να την ανακατέψεις με το ψάρι ώστε να δέσει καλύτερα γευστικά. Κάτι άλλο δε μου έρχεται αυτή τη στιγμή. Δοκίμασέ το και πες μου!
Ευχαριστώ πολύ! Θα δοκιμάσω με την πατατοσαλάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
Φαντάζομαι και από γεύση θα ήταν πολύ καλό με τη μουσταρδίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα εχω να πω! Ευγε, γρηγορότατο πιάτο με ελάχιστα αλλά πεντανόστιμα υλικά! Τον ανακάτεψα σε μία μεγάλη πατατοσαλάτα και εξαφανιστηκε επιτόπου! Το καταπληκτικότερο είναι ότι ο μεγάλος μου γιος ζήταγε και για βραδυνό...!!! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνταλλαγή ιδεών, αυτό δεν είναι το βασικότερο όλων;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!