RSS

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πατατοκροκέτες

Απλή και γρήγορη συνταγή αν βαρεθήκατε να τρώτε τηγανητές πατάτες με τον κλασικό τρόπο.

Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
200 γραμμάρια ανθότυρο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Περνάμε τις πατάτες στον τρίφτη, αφού τις ξεφλουδίσουμε.
IMAG0995
Προσθέτουμε το ανθότυρο και πλάθουμε με τα χέρια, ρίχνοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και αφήνουμε λίγο να φύγουν τα υγρά.
Παράλληλα, βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι αρκετό ώστε να σκεπάσει τις πατατοκροκέτες μας.
IMAG0998
Προσέχουμε να μην αρπάξουν πολύ, αλλά ταυτόχρονα να έχουν ψηθεί μέσα.
Πατατοκροκέτες με ανθότυρο
Απλώνουμε σε χαρτί ώστε να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρονται ζεστές!

ΥΓ Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε στον τρίφτη και ένα ξερό κρεμμύδι, να προσθέσουμε πάπρικα και γενικά να προσαρμόσουμε τις πατατοκροκέτες μας όπως θέλουμε!

2 σχόλια: