RSS

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Πίτα με ανθότυρο και μέλι

Μια πίτα σαν γλύκισμα για όλες τις ώρες.


Υλικά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
600 γρ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
50 γρ. μέλι
1 αυγό 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
450 γρ. φύλλο χοντρό σφολιάτας


Για τη γέμιση, ζυμώνετε το ανθότυρο με το μέλι και την καστανή ζάχαρη.

Προσθέτετε το αυγό με την κανέλα. Ζυμώνετε καλά. 

Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο. Βάζετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας. Το αλείφετε με λάδι και ρίχνετε επάνω του τη γέμιση, την οποία στρώνετε με ένα κουτάλι. 
Τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο από πάνω και το αλείφετε με λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεπτά φύλλα, οπότε θα στρώσετε 2-3 φύλλα κάτω και επάνω από τη γέμιση, λαδώνοντας το κάθε φύλλο που στρώνετε). 

Ψήνετε στους 175 για 25-30 λεπτά. 
Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη. 


Γλυκιά πιτα με ανθοτυρο, μελι και μαυρη ζαχαρη

Όταν κρυώσει κόβετε σε κομμάτια. 
Μερίδες 8 – 10

8 σχόλια:

  1. θυμίζει καλτσούνια κρητικά...η γιαγιά μου οταν έφτιαχνε τα αλμυρα ειχε τη συνηθεια να τα βουτάει μετά στη ζάχαρη πριν τα φάει...γουστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα κομμάτι δεν είδα κατα δω!!! α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο Κίτσο!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη ότι η πίτα θα είναι πολύ νόστιμη γιατί το ανθότυρο με το μέλι πιστεύω ότι ταιριάζουν ιδανικά!Μπράβο!

    Νεο μέλος
    http://innikolskitchen.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ταιριάζουν. Τώρα που ξαναείδα τη συνταγή θέλω ξανά!

      Διαγραφή