RSS

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Μυδοπίλαφο κοκκινιστό

Τις προάλλες μου ήρθε έμπνευση να δοκιμάσω φαγητά που δεν έχω ξαναφτιάξει. Είχα στην κατάψυξη ένα πακέτο μύδια καθαρισμένα, είχα και μπόλικο ρύζι και είπα να κάνω μυδοπίλαφο. Είδα διάφορες ωραίες συνταγές, κατέληξα σε μία από τις Συνταγές της Καρδιάς.

Υλικά για 3-4 άτομα
400 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια στο χυμό τους
1 ξερό κρεμμύδι
μαϊντανός, δυόσμος,
3 κούπες ρύζι
1 κούπα τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι


Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να μαραθεί.

DSCN6260
Ρίχνουμε τα ντοματάκια. Όταν αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε λίγο λάδι και 3 λεπτά μετά σβήνουμε με το τσίπουρο. Έπειτα, προσθέτουμε τα μύδια.

DSCN6261
5 λεπτά περίπου μετά ρίχνουμε και το ρύζι και κατόπιν αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και μαϊντανό.
Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πιει τα ζουμιά του. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό.

Όταν ετοιμαστεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και από πάνω το καπάκι.
Το αφήνουμε για λίγο να ηρεμήσει και σερβίρουμε.

DSCN6262

Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Το ζητούμενο είναι να βράσει καλά το ρύζι. Γι αυτό ελέγχουμε συνέχεια το νερό.
ΥΓ1 Για καλύτερη γεύση αν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο μπαχαρικό όπως κίτρινο κάρυ ή κρόκο Κοζάνης (σαφράν).

3 σχόλια:

  1. Τέλειο είναι! Το έφτιαξα πρώτη φορά πέρυσι και σήμερα το ξαναφτιάχνει η μαμά μου.
    Ευχαριστώ πολύ!
    Ευγενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή