RSS

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Μπατζίνα, η θεσσαλική πίτα


Παραδοσιακή πίτα που κάνουν συνήθως στη Θεσσαλία, σχετικά απλή καθώς δε χρειάζεται φύλλο. Έχει αρκετές παραλλαγές.

Υλικά
1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
100 ml φρέσκο γάλα
150 ml ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φαρίνα
300 γραμμάρια φέτα

Κόβουμε την κολοκύθα, καθαρίζουμε τα σπόρια και τρίβουμε το εσωτερικό. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα για να φύγουν τα υγρά.
Βγάζουμε την τριμμένη κολοκύθα από το ψυγείο και στύβουμε καλά με τα χέρια..
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε. Έπειτα είναι η σειρά της φαρίνας, την οποία ανακατεύουμε με τα χέρια.
Με το πιρούνι λιώνουμε τη φέτα και την προσθέτουμε και αυτή.

mpatzina
Σε ένα ταψί στρώνουμε τη ζύμη. Το πάχος του μίγματος δεν πρέπει να είναι πάνω από 2-3 εκατοστά.

mpatzina2
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Καλή μας όρεξη!

2 σχόλια: