RSS

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Φακές με σολομό

Μετά την επιτυχία που είχαν οι καυτερές φακές, είπαμε να τις μαγειρέψουμε λίγο διαφορετικά. Μία από τις παλιές εικόνες που θυμάμαι ως παιδί ήταν οι φακές ή η φασολάδα να τρώγονται συνοδεία κάποιου παστού ή καπνιστού ψαριού όπως για παράδειγμα ρέγκας. Το ψάρι φαίνεται ότι δένει με τα όσπρια, ειδικά τις φακές. Αντί για ρέγκα είπαμε να το συνοδεύσουμε με κομμάτια σολομού, ενώ αντί για σούπα το πιάτο να θυμίζει περισσότερο σαλάτα.

Υλικά
250 γραμ φακές μέτριες
1 ντομάτα σχετικά ώριμη
μισό αγγούρι
μισό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σετ τρίχρωμες πιπεριές
100 γραμ φιλέτο καπνιστού σολομού
λίγα φύλλα μαρουλιού για βάση

Για τη σάλτσα
λίγο ελαιόλαδο
ξύδι-αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τις φακές και στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές. Την ντομάτα και το αγγούρι τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Το σολωμό τον κόβουμε σε μπουκιές.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σολομό και το μαρούλι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε μπολ σαλάτα βάζουμε το μαρούλι ως βάση, προσθέτουμε το μείγμα με τις φακές και τα άλλα υλικά, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια σολομού και περιχύνουμε με σάλτσα.

fakes-solomos
Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Η σαλάτα αυτή είναι αρκετά υγιεινή καθώς συνδυάζει όσπρια, λαχανικά, πηγή πλούσια σε ω3 λιπαρά (σολομός) με ιδανικό τρόπο.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά πολύ ωραία ιδέα της σαλάτας.
    Οι φακές αλλιώς.. πλήρες γεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή