RSS

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μπριζόλες λεμονάτες στο τηγάνι

Απλή και γρήγορη συνταγή, θυμίζει αντίστοιχες συνταγές για χοιρινή τηγανιά.

Υλικά (για 2 άτομα)
4 μπριζόλες χοιρινές
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι, λάδι (2 κ.σ. περίπου), ρίγανη
μουστάρδα (1 κ.σ. περίπου)

Αφού πλύνουμε τις μπριζόλες και τις στραγγίζουμε ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας, ζεσταίνουμε το τηγάνι χωρίς λάδι και τις βάζουμε να "ασφαλίσουν".
Αφού πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και περίπου 1 ποτήρι νερό.
Τις αφήνουμε να βράσουν. Ελέγχουμε αν έχουν πιει τα υγρά τους, περίπου μισή ώρα σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία.
Μετά το μισάωρο προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και την μουστάρδα.
Αφού πάρουν 1-2 βράσεις, οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες!


Τις συνοδεύουμε με ό,τι θέλουμε, προσωπικά τις προτιμώ σκέτες. Καλή μας όρεξη!

6 σχόλια:

  1. Η Σοφία λυποθύμησε. Μόλις συνέλθει θα σχολιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή.
      Συνήλθε η Σοφία ή όχι ακόμη; Χεχε!

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι αυτός ο μήνας να είναι καλύτερος και να μας χαρίσει πολλά πριν εκπνεύσει το 2012. Να μας χαρίσει όμορφες στιγμές, υγεία σε όλους μας και ψυχική ηρεμία.Ας ξεκινησουμε λοιπόν, ένα αισιόδοξο ταξίδι γεμάτο από θετικές σκέψεις στην βάρκα του Δεκέμβρη και εύχομαι ο προορισμός να είναι μοναδικός ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!
    Ποιος θα πει οχι σε αυτο το φαγητο;τελειο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που οι μυρωδιές δεν περνάνε από την οθόνη!!
    Φιλιά

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να γράψω απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο. Συνήλθα όπως βλέπεις μετά από μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή