RSS

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Λουκανικοπιτάκια με αφράτη ζύμη


Είναι τόσο απλό και γρήγορο να φτιάξει κανείς την συγκεκριμένη ζύμη, που δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζεις τα έτοιμα κατεψυγμένα.

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
ελαιόλαδο (ίση ποσότητα με το κεσεδάκι γιαουρτιού) 
 2 πακετάκια λουκανικάκια κοκταίηλ
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
αλεύρι όσο πάρει (γύρω στο 1 κιλό)
1 αυγό 

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι με το λάδι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, μαγιά, αυγό και τέλος το αλεύρι) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και αφράτη.

Παίρνουμε λίγη στο χέρι και τυλίγουμε ένα - ένα λουκανικάκι την φορά και το βάζουμε στο ταψί. 

Τα αλοίφουμε με το αυγό και τα βάζουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. 




Καλή μας όρεξη!

1 σχόλιο: