RSS

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Λουκάνικο ψητό με μουστάρδα και μέλι


Ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος για το πολυαγαπημένο μας λουκάνικο!

Υλικά
1 χωριάτικο λουκάνικο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
μείγμα μπαχαρικών για κρέας
χυμός πορτοκαλιού (προαιρετικό)

Τοποθετούμε ολόκληρο το λουκάνικο σε ταψάκι και το ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ώσπου να αποκτήσει πέτσα και να γίνει τραγανό.

Αφού ψηθεί το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά που έχουμε επιλέξει.

Στο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ρευστοποιούμε το μέλι ζεσταίνοντάς το, προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Ενδιαφέρουσα προαιρετική προσθήκη είναι μία κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού.

Περιχύνουμε το υγρό μείγμα πάνω στο λουκάνικο και το επανατοποθετούμε στο φούρνο αφού σκεπάσουμε το σκεύος με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε το λουκάνικο για ακόμα 15-20 λεπτά στους 160 βαθμούς και το σερβίρουμε ζεστό μέσα στην μελωμένη σάλτσα!



Καλή μας όρεξη!
ΥΓ. Η συνταγή αυτή είναι της φίλτατης funkycook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου