RSS

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Τυρόψωμο απλό

Η συνταγή αυτή, έμπνευση της funkycook, ετοιμάστηκε στα πλαίσια του Food 4 Good για το 2ο φεστιβάλ Ευ Ζην που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε στο Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά. Είναι αρκετά απλή, μιας και δε χρειάζεται ζύμωμα.

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί φούρνου)
675 γρ. αλεύρι
360 γρ. φέτα
285 γρ. χυμό φυσικού πορτοκαλιού
135 γρ. νερό (αν θέλουμε, αντί για νερό βάζουμε αντίστοιχα επιπλέον χυμό πορτοκαλιού)
170 γρ. ελαιόλαδο
4 κ. γ. μπέικιν
1 κ. γ. αλάτι

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, το νερό, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι σχετικά σφιχτή (όχι χυλός).



Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε την ζύμη μας.



Ψήνουμε περίπου για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.



Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου