RSS

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Λαγωτό - Μοσχαράκι κοκκινιστό

Παραδοσιακό πιάτο της Αρκαδίας, που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό το καρύδι. Το μαγείρεψε ο Άκης, το δοκιμάσαμε κι εμείς!

Υλικά
1/2 κιλό μοσχάρι
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. χυμό ντομάτας (φρέσκες ή ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας)
αλάτι, πιπέρι, λάδι
κανέλα, γαρύφαλλο
50 γρ. καρύδια
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σκόρδο αφού το έχουμε τρίψει στο μπλέντερ (να είναι τρίμμα και όχι εντελώς λιωμένο). Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Μία δική μου προσθήκη στην συνταγή είναι ότι το έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί, πριν προσθέσω τον τοματοπελτέ και τον χυμό ντομάτας.

Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι, πιπέρι και  χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατα καιρούς το ελέγχουμε και προσθέτουμε νερό εφόσον χρειάζεται.

Στο μεταξύ απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά.

Μόλις κρυώσουν καλά, τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ.

Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο (κι έχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα), προσθέτουμε καρύδια και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με χυλοπίτες.



Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου