RSS

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες, κολοκύθια και πιπεριές κοκκινιστές

Καλοκαιρινή συνταγή καθότι είναι η εποχή τόσο της μελιτζάνας όσο και της πιπεριάς.

Υλικά για 2 άτομα
2 μελιτζάνες σχετικά λεπτές
3 κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης (γίνεται αντίστοιχα και με κέρατο)
προαιρετικά και πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
μαϊντανός
λάδι-αλάτι πιπέρι

Αρχικά κόβω τις μελιτζάνες μακρόστενα σε λεπτά κομμάτια (καλύτερα πάνω από 4). Τις βάζω σε νερό με αλάτι γιατί μαυρίζουν εύκολα.
Ομοίως κόβω τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές ή τις πατάτες (αναλόγως την διαθεσιμότητα) κατά μήκος.
DSCN2907
Σε ένα πιάτο βάζω λίγο λάδι και ανακατεύω όλα τα υλικά.
DSCN2908
Βάζω τα υλικά στο teppanyaki που ήδη έχω προθερμάνει. Μόλις ροδίσουν από τη μία, τα γυρίζω από την άλλη. Περίπου 4-5 λεπτά το κάθε γύρισμα. Η ένταση της φωτιάς να είναι περίπου στη μέση.
DSCN2909
Ρίχνω στο σκεύος λίγο ακόμη λάδι και το σκόρδο στην άκρη. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει περισσότερο σκόρδο.
Τρίβω τις 2 ντομάτες στο multi. Τις ρίχνω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτω και μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύω τα υλικά.
DSCN2910
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και τα αφήνω να βράζουν για 5-7 λεπτά ακόμη.
Στο τέλος ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύω και ξανακλείνω.
DSCN2911
Το φαγητό σερβίρεται με το ζουμί του για καλύτερη γεύση!

ΥΓ Κρίσιμο σημείο είναι να ψιλοκόψουμε τα υλικά, ειδικά τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Στις φωτογραφίες είναι λίγο πιο χοντροκομμένα απ'ό,τι έπρεπε.
ΥΓ1 Εννοείται ότι το φαγητό γίνεται και στην κατσαρόλα/ σκεύος/ ό,τι διαθέτει ο καθένας.

9 σχόλια:

  1. XAXA!!
    Ά, ρε αθάνατο τεπανγιάκι!!!
    Κι ο πατέρας μου έχει πάθει κόλλημα μ' αυτό!
    Η αλήθεια είναι ότι φτιάχνει πεντανόστιμα φαγητά!!!

    Εννοείται ότι είμαι μεγάλος λάτρης της μελιτζάνας! Μαζί με τη ντοματούλα και το προσεκτικό σκορδάκι, απογειώνουν!
    Φαντάζομαι συνοδεύεται με μισό κιλό φέτα, έτσι?
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ
    Νομίζω ότι έχει μείνει ένα κομμάτι μουσακά στο ψυγείο και θα πάω να το χτυπήσω αλύπητα!
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @kikop80 Η μελιτζάνα μ'αρέσει και μένα πολύ, παρά τις εντερικές παρενέργειες.
    Και γενικά αυτού του είδους τα φαγητά (μπριάμ, τουρλού κτλ) είναι από τα αγαπημένα μου!
    Η φέτα επιβάλλεται :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλό με τέτοια λαχανικά είναι ότι υπάρχουν πάμπολλες παραλλαγές (φούρνος, tepanyaki, wok, τηγάνι, ακόμα και σχάρα), όλες εξίσου νόστιμες!

    Είσαι ο μόνος που μαγειρεύει πλέον από το δίδυμο του μπλογκ ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Tις μελιντζάνες, τις βάζουμε στο νερό να ξεπικρίσουν...
    2. μπορώ να βάλω απο τις παχουλές?
    3. οι πιπεριές φλωρίνης, έχουν πιο γλυκειά γεύση... αχ, αποφάσισε...
    3. Πες να δοκιμάσουμε, ενδιαμέσως αν ψήθηκαν, γιατί ο τεπανιάκης (χα χα χα ) έχει άλλους χρονους ψησίματος!!!!

    ωχ, σαν μαμά ακούστηκα με τις παρατηρήσεις. Ούφ πως με κατάντησες!

    Ναι, να σου πω, το τεμπέλικο λαχανικό, τόκανες λαχανόρυζο? μωρέ καλά τούκανες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με ζουμί πάντα για να βουτάμε καλά το ψωμί ;)))

    καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @xtsanos Και η άλλη μαγειρεύει αλλά απέχει φανατικά από νετ. Για να δούμε τι θα γίνει...

    @ζουζούνα Εννοείται μετράνε οι παρατηρήσεις σου. Εμπειρία είναι αυτή!
    Ελπίζω να εμφανιστεί σύντομα. Ίδωμεν.

    @και λοιπόν Εννοείται!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μ'αρέσει πολύ η συνταγή σου,θα την δοκιμάσω όμως τώρα προσθέτοντας μανιτάρια και λίγο παραπάνω σκόρδο.
    Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή