RSS

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Μακαρόνια και ρύζι για...μέρες

Τα μακαρόνια και το ρύζι είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά. Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες σάλτσες και να δώσουν κάθε φορά διαφορετική νοστιμιά. Τι γίνεται όμως με όσο φαγητό περισσέψει και δεν το φάμε άμεσα; Εννοείται ότι δεν το πετάμε...

Βασική κίνηση είναι να βάλουμε την αντίστοιχη κατσαρόλα σχετικά άμεσα στο ψυγείο. Να μην αφήσουμε δηλαδή να περάσει αρκετή ώρα εκτός.

Έπειτα, καλό είναι να μην ρίξουμε την σάλτσα που περίσσεψε μέσα στο ίδιο σκεύος που έχουμε φυλάξει τα μακαρόνια/ ρύζι μας. Οι σάλτσες χαλάνε πιο γρήγορα.

Όταν έρθει η ώρα να ξαναφάμε τα μακαρόνια/ ρύζι που έχουμε βράσει και αφού ελέγξουμε οπτικά και με την όσφρησή μας για αλλοιώσεις, τα αδειάζουμε καταρχάς σε ένα τρυπητό που έχουμε βάλει στον νεροχύτη μας. Έπειτα, βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν βράζει το νερό, ζεματίζουμε (περιχύνουμε) τα μακαρόνια/ ρύζι μας και είναι έτοιμα για φάγωμα.

ΥΓ Άλλη προϋπόθεση είναι να μην τα έχουμε βουτυρώσει.

11 σχόλια:

  1. A, εμένα δεν μ' αρέσουν οι αναρτήσεις χωρίς φωτός!
    και θέλω το ψυγείο με τις κατσαρόλες να δω.
    παιδί μου τάπερ, δεν έχουτε? Αντε σιδερένια δοχεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxa και η κατσαρόλα σιδερένιο δοχέιο είναι.. :):)
    πωπω πολλά πιάτα έχω χάσει.. αλλά εγώ μακαρόνια και ρύζι τρώω μόνο.. άρα καλά ήλθα.. :):)
    μμμμ το αντίθετο πρόβλημα είχα.. δε μπορούσα να αφήσω ποτέ περίσευμα για το επόμενο γεύμα.. έτσι άρχισα να μειώνω τις δώσεις που μαγειρεύω.. τώρα τελευταία έχω καταφέρει να κάνω μισό πακέτο μακαρόνια.. και να αφήνω τα μισά για το επόμενο γεύμα.. το οποίο είναι τόσο κοντα που το χειμώνα δε θέλει καν ψυγείο.. η φαντασίωση μου είναι να καταφέρω αυτό που περιγράφεις.. :):)
    την καλημέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα γιατί να μην τα κάνεις σε tefal σκεύη και να τα ζεστάνεις απλά σε χαμηλή φωτιά;;; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φουρνος μικροκυματων !!! ωστε η ραδιενεργεια που παιρνουμε να ειναι μπολικη :)
    ελα καλα οκ χρησιμη η συμβουλη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. XAXA, καλά λέει η γλυκο κερασο ζουζουνα!
    Βάλε φώτο του ψυγείου!!!
    ΧΕΧΕ!!!
    Πάντως τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια καραλένε! Με απλή σάλτσα ντομάτας και τριμένη ξερή μυτζύθρα... σλούρπ!

    Αλλά με την πείνα που πέφτει δε βλέπω να περισσεύει ούτε μπουκιά για άλλη μέρα!!!

    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ζουζούνα Υπάρχουμε και τεμπέληδες, μην το ξεχνάς αυτό! Χεχε!

    @koulpa Το είπα εγώ, αν ποτέ σου χρησιμέψει καλό είναι! Μακαρονά :P

    @darthiir the abban Άμα τα ξαναβράσεις, αλλοιώνονται. Γι αυτό και μόνο τα ζεματίζουμε ;-)

    @σκουλήκι Ναι μωρέ, άμα σε βολεύει τα κάνεις και έτσι!
    Φιλιά

    @kikop80 Ή και κέτσαπ και τυρί, απλά πράγματα! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εεε ποιός είπε να τα ξαναβράσεις;
    Απλό ζέσταμα, χωρίς νερό. Λόγω του ότι είναι tefal δεν κολάει το μακαρόνι, απλά το βάζεις λίγο δυνατά στην αρχή, σκεπασμένο, και μετά το χαμηλώνεις πολύ και το αφήνεις να ζεσταθεί μόνο του ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε Κίτσο, άκαυτο μακαρόνι θα φάμε; Τσ τσ τσ....
    Εννοείται ότι τα καίμε τα μακαρονάκια μας, και μετά ζέσταμα σε χαμηλή φωτιά για ώρα. Αν δε τα συνοδεύσουμε και με σαλτσούλα, την ρίχνουμε κι αυτή ζεστή, να δέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @darthiir the abban Κάθε πρόταση καλή! Χεχε!
    Καλησπέρα.

    @ΗΩΣ Μαζί σου! Ώρα για μαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν μου έχουν μείνει μακαρόνια ή ρύζι τότε τα μεταμορφώνω σε ογκρατέν αλλά, αντί να φτιάξω μπεσαμέλ που λέει η συνταγή, χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος ανακατεμμένη με τυρί παρμεζάνα!!!
    Μετά θα έχω να πλύνω το πυρέξ...
    αλλά είναι νόστιμααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ανώνυμος Άλλη μια καλή ιδέα! Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή