RSS

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Άγρια χόρτα με αυγά

Την παρακάτω συνταγή την δοκίμασα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και είπα να κάνω μία δοκιμή. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κοντινό στο original πιάτο.

Υλικά (για δύο άτομα)
άγρια χόρτα
4 φέτες ψωμί του τοστ
4 αυγά
λάδι, λεμόνι, αλάτι

Αφήνουμε στο νερό τα χόρτα για περίπου μία ώρα να ξεπικρίσουν. 'Επειτα τα βάζουμε στην φωτιά και τα αφήνουμε να ζεματιστούν, χωρίς να βράσει το νερό. Για να μην μαραθούν, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.

Σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε 4 αυγά μάτια, ενώ παράλληλα στην τοστιέρα βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ.

Σε μία πιατέλα βάζουμε από κάτω το φρυγανισμένο ψωμί, από πάνω τα χόρτα με λάδι, αλάτι και λεμόνι και τέλος τα αυγά μάτια.



Στην original  συνταγή είχε και κάτι κρεμώδες, σαν τυρί, το οποίο όμως δεν κατάφερα να προσδιορίσω τι είναι. Κι έτσι πάντως, τρώγονται νοστιμότατα. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου