Τα καλαμαράκια συνοδεύονται καλύτερα με ούζο, οπότε είπα να τα συνδυάσω μαγειρεύοντάς τα μαζί.
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια (κατεψυγμένα)
2 κ.σ. λάδι
1 φλυτζάνι ούζο
χυμός από ένα λεμόνι
λίγο αλεύρι
αλάτι
Ξεπλένουμε καλά τα καλαμαράκια (εάν είναι ολόκληρα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια - ροδέλες).
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε με το ούζο, το λεμόνι και το λάδι.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Αδειάζουμε τα υγρά που έχουν βγάλει.
Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα, την αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε τα καλαμαράκια.
Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα ανακατεύουμε για να πάει παντού και να κάνει ωραία κρούστα όταν ψηθούν.
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Καλή μας όρεξη!
Ετσι εκτός της λαδίλας γλιτώνεις και όλη την τσαπατσουλιά στην κουζίνα. Θα τα δοκιμάσω στο φούρνο την επόμενη φορά, το ουζάκι πρέπει να τα κάνει τέλεια! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς έτσι είναι Έφη, το ουζάκι κάνει την διαφορά ;) Καλή βδομάδα και σε σένα!
ΔιαγραφήΦαίνεται εξαιρετικό. Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά! Καλή βδομάδα φίλτατε!
ΔιαγραφήΤο δοκιμάσαμε χθες Κυριακή των Βαΐων, και ήταν τέλεια, τέλεια τέλεια !.... Μόνο που τα τηγανίσαμε, και αντί για ούζο (που δεν πίνουμε) βάλαμε δικό μας τσίπουρο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπου μου παράπεσε αυτό το σχόλιο. Χαίρομαι που σας άρεσε. Είναι ιδιαίτερη συνταγή, όντως.
Διαγραφή