Για καλό γλυκό μήνα, ξεσήκωσα μία εύκολη και νόστιμη σοκολατομπισκοτότουρτα. Ενθουσιαστείτε!
Υλικά
250γρ. μαργαρίνη
2 κουβερτούρες
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο και 1 ποτήρι νερό μεγάλο
5 κ.γ. ζάχαρη
2 πακέτα πτίμπερ
για την σαντιγύ
1 μόρφατ κονσέρβα
1 ζαχαρούλα γάλα
1 βανίλια
τρούφα για διακόσμηση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα (από το κουτί), ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε καλά.
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Τέλος, αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.
Χτυπάμε το μόρφατ και το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ για να φτιάξουμε την σαντιγύ.
Σε ένα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω την σαντιγύ.
Διακοσμούμε με την τρούφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
Καλή μας όρεξη!
Πραγματι φαινεται ευκολη συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντι για τρουφα μπορουμε να βάλουμε ξύσμα απο κουβερτουρα?
Είναι εύκολη και κυρίως νόστιμη! Εννοείται, από πάνω μπορείς να βάλεις οτιδήποτε θέλεις για διακόσμηση, αναλόγως του γούστου σου :)
Διαγραφή