Το καλοκαίρι πέρασε προ πολλού, μαζί του και τα καλοκαιρινά ψάρια. Υπάρχουν όμως σταθερές αξίες ως προς την ψαροφαγία. Μία από αυτές είναι ο κατεψυγμένος βακαλάος. Σε προηγούμενη ανάρτηση ήταν βακαλάος ροδέλες, τώρα ήρθε η ώρα για φιλέτο.
Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένο βακαλάο φιλέτο (προτιμήστε ελληνικό)
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 πιπεριές τις επιλογής σας (στην συγκεκριμένη συνταγή είναι Φλωρίνης γιατί γλυκαίνουν)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι-λάδι
1/2 ποτήρι νερό
Αφού ξεπαγώσουμε τον βακαλάο, τον αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Αλείφουμε επίσης το ταψί με λάδι.
Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ντομάτες σε ροδέλες. Στην περίπτωση αυτή που είχαμε μακρόστενες πιπεριές, μπορούμε και μακρόστενες.
Βάζουμε μία στρώση ροδέλες κρεμμύδι και ντομάτα στην βάση του ταψιού. Τοποθετούμε το ψάρι από πάνω. Από πάνω τοποθετούμε άλλη μια στρώση ροδέλες κρεμμύδι και ντομάτα. Προσθέτουμε και την πιπεριά.
Ενδιάμεσα στα ψάρια βάζουμε κομματάκια από το σκόρδο, έτσι για την μυρωδιά.
Προσθέτουμε το νερό στο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Στο τέλος του μισάωρου, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό από πάνω, κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά περίπου ακόμη.
Σερβίρεται με τις στρώσεις των υλικών μας!
Καλή μας όρεξη!
Ωραιο φαγητάκι με πολλές κλασσικες γευσεις ανακατεμένες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα να αρχίσει απο αύριο για όλους μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα ωραία φαγητά!!!!
Eύκολο, νόστιμο και πολύ υγιεινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τελευταία φωτογραφία είναι θεϊκή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ! Κι ας έχει ντομάτα!!
Φιλιά
Τρελοτουρίστρια
Μου το έφκιαξε κάποιος φίλος πριν χρόνια,αριστουργημα ειναι,σκετο γλύκισμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ ίσως έβαζα λίγο λευκό κρασι...θα δοκιμάσω τη συνταγή σου :)))) και θα σου πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια εγω βεβαια τον κανω βραστο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή και η ιδέα με τις πιπεριές φλωρίνης πολύ μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πήρε μια πθθθθθαρίλα, κι ήρθα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιγουλάκι ωμό, δεν είναι στην τελευταία φωτό ή κάνω λάθος?
Μήπως θα μπορουσατε να μου κάνατε λίγο γαύρο στο φουρνο, που τον προτιμώ? μμμμ, μερσί !
Τέλειος ο βακαλάος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει και έτσι μαγειρεμένος!
Ελαφρύ και εύγεστο!
Καλό βράδυ!
Κι εγώ προτιμώ λαχανικά με τα ψάρια φούρνου. Τα κάνουν ακόμα πιο ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήυγ. Είχα κι εγώ υπόψη ανάρτηση για πουρε ;-)
ΠΠσσσσσσαράκι λαχταριστό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυρωδάτο, γευστικό!!!
Και φυσικά ένα καλό λευκό κρασάκι για συντροφιά, ε?
ΥΓ
Πήρες φωτογραφική?
:-D
@kikop80 Τσου, αλλά έμαθα να βγάζω λίγο καλύτερες φωτογραφίες! Χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται λευκό κρασάκι για συνοδεία.
@κική Ακριβώς! Όχι όλο πατάτες και λοιπά, μια χαρά είναι τα λαχανικά μας!
@εύα Ελαφρύ και εύγευστο όπως το είπες!
Καλησπέρα.
@ζουζούνα Καθόλου ωμό δεν ήταν, βρασμένο μια χαρά!
Γαύρο κάποια στιγμή οσονούπω!
Καλησπέρα σας.
@big mama Δίνουν μια γλυκάδα, γι αυτό τις προτιμώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά!
@σκουλήκι Στον φούρνο επειδή τα λαχανικά βγάζουν ζουμάκι, στην ουσία γίνεται περισσότερο βραστός παρά φουρνιστός!
@και λοιπόν Αφού έβαλα κρασάκι βρε :-)
Δοκίμασε και πες μου!
@vad Γλύκισμα, ναι!
Καλησπέρα.
@τρελοτουρίστρια Είναι από τα μαθήματα του καμπ τις προάλλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι χρήσιμο μάθαμε ;-)
@λίλα Όπως το είπες, το περιέγραψες μια χαρά!
@σκρουτζάκος Χαίρομαι που σου άρεσε!
Καλησπέρα!
@ελπινίκη Τα λαχανικά έχουν να μας δώσουν πολλά!
Να'σαι καλά!
Θα το δοκιμάσω! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήτελιο φα το δοκιμασω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν είχα πιπεριές και δεν έβαλα. Είμαι νέα μαγείρισσα και η συνταγή ήταν γρήγορη και νόστιμη. Ένα ακόμα φαγητό προστέθηκε σε αυτά που μπορώ να φτιάξω. Ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή