Τις προάλλες είχε προσφορά στο σουπερμάρκετ κεμπάπ - ή τουλάχιστον αυτό που λέγεται στην Αθήνα κεμπάπ, μακρόστενα κομμάτια κρέατος με υφή κιμά. Επειδή είχε μισή τιμή, το αγόρασα και είπα να το δοκιμάσω. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο-πολύ της λογικής "βλέποντας και κάνοντας".
Υλικά
8 κομμάτια κεμπάπ
250 ml τοματοπελτές τύπου Pummaro
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
Αρχικά, ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και το καίμε. Αφού τσιγαριστεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κεμπάπ. Τηγανίζουμε και γυρίζουμε μέχρι να κοκκινίσουν όλες οι πλευρές.
Κατόπιν, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας (αλάτι-πιπέρι-ρίγανη).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στα 4/12. Σκεπάζουμε οπωσδήποτε γιατί το φαγητό έχει την τάση να πιτσιλίζει τους τοίχους.
Λίγο μετά, ρίχνουμε και το λευκό κρασί στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με συνοδευτικό όπως πατάτες, ρύζι ή πουρέ.
Καλή μας όρεξη!
Τι σύμπτωση. Ακριβώς αυτό έφτιαξα χτες βράδυ! Με πουρέ home-made παρακαλώ :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή@xtsanos Για ρίξε μια ματιά πίσω από το κρέας! Σπιτικός πουρές είναι αυτός, ο ίδιος της φωτογραφίας 2 αναρτήσεις πίσω! Χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελή σύμπτωση ε;
Καλημέρα Κίτσο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνέχεια από το προηγούμενο, ε?
Εγώ πάνω στον πουρέ βάνω τα σουτζουκάκια της πεθεράς μου ειδικά χωρός σκόρδο πανβάλαφρα!!!
Τελικά ήταν καλά τα κεμπάπ?
Ωραιότατο φαίνεται! Αλλά με πετυχαίνεις σε περίοδο διατροφής και σε μισώ γι' αυτό! :P
ΑπάντησηΔιαγραφή@kikop80 Ακριβώς, ο πουρές ήταν από το ίδιο γεύμα ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και τα σουτζουκάκια, αλλά τα προτιμώ σκορδάτα!
Μια χαρά ήταν τα κεμπάπ. Με τα μυρωδικά γίνανε καλύτερα.
@gi gaga kouni beli Όταν θα τελειώσει όμως, μπες και ξαναδές συνταγές ;-)
Καλή δύναμη ωρέ!
Κάτσε,παλικαρι,για να καταλαβω,εις τας Αθήνας τα σουτζουκάκια λέγονται κεμπάπ;;;:)))Δηλαδή στη Θεσσαλονικη τα περιφημα σουτζουκάκια Ρογκότη ήταν κεμπάπ και δεν το ήξερα;:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτιμώ να παραμεινω χωριάταρος:)))
Ενημέρωσε τα πατριωτάκια στο "Κλεινόν Αστυ" ότι το κεμπάπ ειναι μικρά κομματια κρεας περασμενο σε μεγαλούτσικη σούβλα!
Κίτσοι κουζινάριοι, μου επιτρέπετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήVad, στο αστυ, το σουτζουκάκι, ακολουθεί την συνταγήν της Πόλης και καταλήγει κοκκινιστό!
Το κεμπάπ, είναι όπως το βλέπεις, (πριν ρίξει δαγκωνιά οι κιτσοι, οι μήτσοι και τα λοιπά, συναπαντήματα) μακρόστενα κιμαδένια με μπόλικο μπαχάρι και δεν ξέρω τι άλλο γιατί δεν το τρώω, περασμένα σε καλαμάκι.
Καλά ως εδώ?
Οι Κιτσοι, κουζινάριοι, πως το έκαναν με σάλτσα, αγνοάω.... κίτσοι είναι ότι θέλουν κάνουν!
Κίτσ, τούτο είναι προχώ κιουζίν! αλλά αν το τρως εσύ, εμάς μας περισσεύει. και δεν ήταν κομμάτια κρέας, ορκίζομαι. κιμάς ήταν συμπιεσμένος!
"φάε (φάτε) κάτι πιο υγειινό, μην ουρλιάξω"
@vad Με πρόλαβε η ζουζούνα. Ξεχνάς βρε την θεσσαλική μου καταγωγή; Γι αυτό και το είπα αθηναϊκό ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚεμπάπ εμείς λέμε αυτό που είπες και συ!
Τα σουτζουκάκια είναι άλλο πράγμα, καμία σχέση μ'αυτό.
@ζουζούνα Εύστοχη η παρέμβαση.
Κιμάς συμπιεσμένος, όπως λες.
Τώρα για την σάλτσα, απ'το να τα φάω σκέτα τα βούτηξα ώστε να έχουμε μια διαφορετική νοστιμάδα. Και τελικά είχαν. Γι αυτό και έγραψα ότι η συνταγή ήταν λίγο πολύ Βλέποντας και κάνοντας ;-)
Πού και πού κάνουμε τις ατασθαλίες μας, βρε συ! Όταν τρώω ψαράκια μου φωνάζεις, τώρα πάλι μου φωνάζεις...Χεχε! Αποφάσισε λουλουθείτσα μου :-)
Αστην να λεει την πρωτευουσιάνα,πού να ξερει από σουτζουκάκια Ρογκοτη,μονο από σουβλάκια Μπαϊρακτάρη μπορει να ξερει,σιγά το πράμα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν ετοίμασέ της της καλής μας ΓλυκοΚερασοΖουζούνας μια αναρτηση με κεμπάπ θεσσαλικό και τοτε το ξανασυζητάμε...
Ακου κεμπάπ το σουτζουκάκι:))))))
πωπω ειδα τη συνταγή,διάβασα και για το Μπαιρακταρη από πανω στο VAD ...μπορώ να πάω να κλάψω μόνη :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριοι, εδώ στην πρωτεύουσα οι μωρές δεν τρώμε ούτε σουτζουκάκια, ούτε σουβλάκια ούτε... κεμπάπια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι της τάξεώς μας! νταξ?
** αστεία αστεία, δεν έχω δοκιμάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο!!!!
σουτζουκάκια και κεμπάπια, εννοάω. Και το σουβλάκι με το μαχαιροπίρουνο!!!
Κίτσοι κουζινάριοι, εγώ σου επιτρέπω, να φτιάν'ς και να τρως ότι θες! Εγώ δεν θα τα δοκιμάσω ποτε΄!!!!!!
χα χ αχ αχ α!!!!!!
το πθάρι μου βρωμάει... τι να κάνω...!
Vad, διαφαίνονται οι διαφορές στην γλώσσα, βλέπεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως η μπουγάτσα...!!!!
εδώ χαμουτζία σταθερά...
Ωραία ιδέα να τα κάνεις κοκκινιστά! Και με τον πουρέ, νόστιμο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκοΚερασοΖουζούνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήβάλε και το...καλαμάκι:)))
Τουλάχιστον μας ενώνει το χιούμορ!
Καλημέρα στην καλή παρέα...
vad, γράφεις "χιουμορ", διαβάζω "χούμους" προσπαθώ να αντιληφθώ η ξανθιά, που!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιτέλους διάβασα σωστά!!!!
Γιατί όλα τα φτιάχνεις ντοματένια; Τι περίεργο βίτσιο είναι αυτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού ξέρεις, μισώ τη ντομάτα! Φτιάξε κάτι να τρώμε και οι λοιποί (εγώ!!)!
Φιλιά!
Τρελοτουρίστρια
ΓλυκοΚερασοΖουζούνα,α,κατέχουμε και αραβική κουζίνα;;;Μπράβο!!!Κατά συμπτωση η σαλάτα στο μεσημερινό τραπέζι ήταν χούμους,να σου στείλω λίγη;:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα τωρα,εντάσσοντας τον εαυτό σου στις ξανθιές(ως προς το μυαλό εννοώ!:),καποια αδικείς:)))
Εντάξει, οι ανυποψίαστοι θα νομίζουν ότι μαγειρέψαμε μαζί και τους δουλεύουμε :-p Πιο σύμπτωση, κερδίζεις ΛΟΤΤΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαντ κερνάει, Βαντ τρώει χούμους! καλάαααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή π' αδικώ, να σηκωθεί να με μπουφλίσει, χα χα χα !!!!
Κίτσοι κουζινάριοοι, βρήκα φωτό και συνταγη, σας στέλνω σύντομα με το καλάμι μου μαζί !
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!!!!!
κεμπαπ κοτοπουλο υπαρχει ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είπατε όλα, τι να προσθέσω εγώ; Χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικές απαντήσεις μόνο.
@τρελοτουρίστρια Πώς αλλιώς να κάνεις σάλτσα, καλή μου; Δώσε καμιά ιδέα!
@σκουλήκι Υπάρχει, δεν ξέρω βέβαια αν είναι τόσο γευστικό.
@xtsanos Είδες; Τα μεγάλα μαγειρικά μυαλά :P