RSS

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σούπα κοτόπουλο...

... ή κοτόσουπα ή κοτόπουλο στην κατσαρόλα ή όπως αλλιώς θέλει κανείς το λέει. Τώρα με τα κρύα είναι ό,τι πρέπει. Η συνταγή αυτή ενώ φαίνεται αρχικά δύσκολη, στην πράξη γίνεται πολύ πιο εύκολα. Το μόνο που απαιτείται είναι χρόνος. Για καλύτερα αποτελέσματα το κοτόπουλο να είναι χωριάτικο. Το κρέας του συνήθως είναι σκληρό για να μαγειρευτεί με κάποιον άλλο τρόπο.

Υλικά
1 χωριάτικο κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους
1 μικρή κούπα ρύζι για σούπα
1 αυγό
1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-λάδι

Αφού έχουμε ξεπαγώσει το κοτόπουλο, το ξεπλένουμε καλά. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι καθαρισμένο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό ως τη μέση και 1 περίπου φλυτζάνι λάδι. Ανάβουμε το μάτι.
Χωριάτικη κοτόσουπα
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το μάτι στο τέρμα.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το μάτι στα 4/12. Το αφήνουμε για 3 περίπου ώρες (αν έχουμε απλή κατσαρόλα) ή τους χρόνους που έχει η χύτρα ταχύτητάς μας.
Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα.
Το νερό δεν το πετάμε. Ξανανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι να κοχλάσει.
Χωριάτικη κοτόσουπα
Προσθέτουμε μία μικρή κούπα ρύζι για σούπες. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε περίπου στα 5/12. Κλείνουμε το καπάκι.
Αυτό θα μας πάρει περίπου 12' με 15'.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε 1 αυγό σε βαθύ πιάτο και μετά προσθέτουμε ένα στιμμένο λεμόνι. Τα ανακατεύουμε.
Αφού έχει περάσει ο χρόνος για το ρύζι, κλείνουμε το μάτι. Όσο η κατσαρόλα είναι ακόμη πάνω, παίρνουμε λίγο ζωμό και τον ρίχνουμε στο αυγολέμονο. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο με τον ζωμό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αυτό θα μας πάρει 5' με 10'.
Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Το συγκεκριμένο φαγητό το έχω μαγειρέψει αρκετά πριν, αλλά λόγω καιρού δεν...

19 σχόλια:

  1. Καλημέρα...κάνει ένα κρύο σήμερα και η σούπα σου ήρθε να μας ζεστάνει νόστιμα.
    Οτι σούπα και να μαγειρέψω τα παιδιά μου δεν την τρώναι , μόνο αυτή τη συγκεκριμένη την τσακίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νιάμ !
    το ξάφρισμα που είναι. Το πτηνό το ξαφρίζουμε... πότε το ξαφρίζουμε? όταν αφρίζει...!!! μάτια μου!
    Γι αυτό το βάζουμε να πάρει μια βράση, να φύγουν τα άφρα!!! χα χα χα !!!
    κι ύστερα κάνε το ότι θέλεις!
    βάλσαμο η κοτόπουπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοτόσουπα=τροφή ψυχής!
    Ωραία την έκανες! Λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο μ αρεσει η κοτοσουπα... κι εχω καιρο να κανω!
    Εδωσες ιδεα για σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω, πω!
    Είναι ότι πρέπει όχι ότι κι ότι!!!
    Το καρασηκώνει ο καιρός!!

    Αλλά βρε παιδί μου, πόσο σκληρό ήταν το κοτόπουλο, για να το βγάλεις "Όταν περάσει ο χρόνος" όπως είπες!!!
    Θα μπει το 2011 και ακόμα θα τo βράζεις!!! ΧΑΧΑ!!
    :-D

    Καλημέρεεες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικώς η κοτόσουπα είναι εξαιρετικά πανεύκολη (εκτός κι αν την κουζίνα την έχει κανείς μόνο για να φτιάχνει καφέ :-P) και σούπερ νόστιμη αν την προσέξεις. Προσωπικά την προτιμώ χωρίς αυγολέμονο. Επίσης ρίχνω μισό κύβο ζωμό κοτόπουλο για να γίνει πιο δυνατή η γεύση, ειδικά αν δε χρησιμοποιήσω ολόκληρο κοτόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @δήμητρα Ακριβώς σε τέτοιες εποχές ταιριάζει!
    Εννοείται ότι το καταβροχθίζουμε όλοι.

    @ζουζούνα Ξέχασα να το γράψω το ξάφρισμα. Απαραίτητη κίνηση!
    Βάλσαμο δε λες τίποτε. Να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

    @ΑγγελικήΝ Τροφή ψυχής ε;
    Δεν το είχα σκεφτεί έτσι!
    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ελπινίκη Όταν μου ξαναστείλουν χωριάτικο κοτόπουλο θα ξανακκάνω!
    Κάνε το σκ, εννοείται!

    @kikop80 Ό,τι πρέπει ακριβώς!
    Ήταν χωριάτικο της γιαγιάς ρε συ! Μιλάμε για πολύ σκληρό. Αλλά γευστικότατο και μετά έγινε μούρλια!

    @xtsanos Σούπερ νόστιμη!
    Η συγκεκριμένη ήταν από χωριάτικο κοτόπουλο, δεν χρειάζεται πρόσθετα. Σαν την βενζίνη ένα πράγματα! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν και δεν μου αρεσουν οι σουπες κοτοσουπα και ψαροσουπα τρωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και επισης που να βρει κανεις 3 ωρες χρονο για να μαγειρεψει
    εδω σε μιση ωρα στα εχω κανει ολα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον πρέπει να ειμαι απ'τους λιγους που λατρευουν καθε σούπα,ακόμα και σκετο φιδέ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @vad Μαζί σου! Οι σούπες είναι από τα αγαπημένα μου! Ειδικά όταν ταξιδεύω κεντρική-βόρεια Ευρώπη θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με σούπες!

    @σκουλήκι Δεν γίνεται το ίδιο ωραίο βρε σαν το σιγοβράσιμο!
    Με την χύτρα γίνεται γρήγορα, σίγουρα, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έχω καλύτερο!! Κότα αλανιάρα σούπα!! (Τον κόκορα τον προτιμώ κρασάτο)
    Και κάνει και κρύο, μια σουπίτσα είναι ό,τι καλύτερο!
    Τυχερούλη!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και πάλι καλη σας όρεξη!!!

    :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέσα στα συν, είναι το γεγονός ότι η κοτόσουπα (από στήθος), έχει ιαματικές ιδιότητες σε κρυώματα κλπ. Το αγαοημένο παιδικο μας γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοτόσουπα
    Συστατικά για Classic Κοτόσουπα:

    1. κοτόπουλο (2 πόδια ή κοτόπουλο ½, ή ό, τι έχετε)
    2. 2 μέτρια πατάτες
    3. ένα καρότο
    4. ένα μικρό κρεμμύδι
    5. μια "φωλιά" noodles
    6. αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
    7. ½ ματσάκι μαϊντανό

    Εξυπηρετεί 6

    Χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία:
    60 λεπτά

    Κοτόσουπα
    Κοτόσουπα
    Συνταγή από τα κλασικά βήματα κοτόσουπα:


    1.
    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλει περίπου 2 λίτρα νερό και όταν βραστό κοτόπουλο και πρόσθετο αλάτι για γεύση (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού). Όσο περισσότερο κοτόπουλο, το ζωμό, θα γίνει ισχυρότερη και πιο νόστιμα supichkata συμβαίνει. Αν έχετε μια γιαγιά στην ύπαιθρο, ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με το χωριό είναι καλύτερο να πάρετε μια σούπα κοτόπουλου σπίτι τότε θα γίνει πολύ πιο flavorful και σίγουρα πολύ πιο νόστιμο! Κατά το μαγείρεμα του κοτόπουλου πιθανότατα αφρό που θα πρέπει να αφαιρέσετε. Μόλις το κοτόπουλο να ψηθεί αφαιρέστε το κρέας από το ζωμό και το στέλεχος. Και όταν είναι βραστό κοτόπουλο, προσπαθώντας να βρει ένα πιρούνι. Όταν διαχωρίζεται εύκολα από το οστό, έχει κάνει.

    2.
    Κόψτε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Για να προσθέσετε το ζωμό καρότα και κρεμμύδια πρώτα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα VWP και πατάτες, και μετά άλλα 5 λεπτά και προσθέστε τα θρυμματισμένα noodles και μαγειρέψτε σε ένα πλήρες Βράζουμε τις πατάτες και τρούφα.

    3.
    Βραστό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα οποία προσθέτουν στη σούπα. Τέλος, μετά την αφαίρεση του κοτόσουπα από τη φωτιά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βράσει το κοτόπουλο σούπα με μαϊντανό, έτσι ώστε να παραμένει φρέσκο, δεν χάνουν τη διατροφή και τη γεύση τους, ενώ αρκετά.

    Κοτόσουπα
    Κοτόσουπα
    Η συνταγή για ένα κλασικό κοτόπουλο σούπα είναι πλήρης!

    Ιδέα: Αν αγαπάς supichki κατασκευαστεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, και ότι η πραγματική σούπα κοτόπουλου. Κάντε μια κλασική σύνδεση των αβγών και το γιαούρτι με ρίχνει μια σούπα poizstinalata στάλα. Μπορείτε να προσθέσετε zastoykata πολύ αργά και όχι σε βραστό σούπα, για να μην περάσουν.

    Μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη εκδοχή του κοτόσουπα, το οποίο είναι λίγο ασυνήθιστο. Στη συνταγή για σούπα κοτόπουλου με συνδέσμου δεν τίθεται κανένα λαχανικά, αλλά άνηθο, έτσι αισθάνεται ακόμη περισσότερη γεύση στο κοτόπουλο.


    Σημείωση: Πολλοί οικοδεσπότες προσθέσετε ζωμός κύβος για την ενίσχυση κοτόσουπα. Αυτή η σούπα, όμως, είναι λίγο πιο «τεχνητή» γεύση. Αν έχετε αρκετό κοτόσουπα θα είναι αρκετά ισχυρή, χωρίς την προσθήκη του ζωμού, αλλά αν mestseto λιγότερο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα. avto einai poli kali supa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοτόσουπα
    Συστατικά για Classic Κοτόσουπα:

    1. κοτόπουλο (2 πόδια ή κοτόπουλο ½, ή ό, τι έχετε)
    2. 2 μέτρια πατάτες
    3. ένα καρότο
    4. ένα μικρό κρεμμύδι
    5. μια "φωλιά" noodles
    6. αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
    7. ½ ματσάκι μαϊντανό

    Εξυπηρετεί 6

    Χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία:
    60 λεπτά

    Κοτόσουπα
    Κοτόσουπα
    Συνταγή από τα κλασικά βήματα κοτόσουπα:


    1.
    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλει περίπου 2 λίτρα νερό και όταν βραστό κοτόπουλο και πρόσθετο αλάτι για γεύση (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού). Όσο περισσότερο κοτόπουλο, το ζωμό, θα γίνει ισχυρότερη και πιο νόστιμα supichkata συμβαίνει. Αν έχετε μια γιαγιά στην ύπαιθρο, ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με το χωριό είναι καλύτερο να πάρετε μια σούπα κοτόπουλου σπίτι τότε θα γίνει πολύ πιο flavorful και σίγουρα πολύ πιο νόστιμο! Κατά το μαγείρεμα του κοτόπουλου πιθανότατα αφρό που θα πρέπει να αφαιρέσετε. Μόλις το κοτόπουλο να ψηθεί αφαιρέστε το κρέας από το ζωμό και το στέλεχος. Και όταν είναι βραστό κοτόπουλο, προσπαθώντας να βρει ένα πιρούνι. Όταν διαχωρίζεται εύκολα από το οστό, έχει κάνει.

    2.
    Κόψτε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Για να προσθέσετε το ζωμό καρότα και κρεμμύδια πρώτα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα VWP και πατάτες, και μετά άλλα 5 λεπτά και προσθέστε τα θρυμματισμένα noodles και μαγειρέψτε σε ένα πλήρες Βράζουμε τις πατάτες και τρούφα.

    3.
    Βραστό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα οποία προσθέτουν στη σούπα. Τέλος, μετά την αφαίρεση του κοτόσουπα από τη φωτιά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βράσει το κοτόπουλο σούπα με μαϊντανό, έτσι ώστε να παραμένει φρέσκο, δεν χάνουν τη διατροφή και τη γεύση τους, ενώ αρκετά.

    Κοτόσουπα
    Κοτόσουπα
    Η συνταγή για ένα κλασικό κοτόπουλο σούπα είναι πλήρης!

    Ιδέα: Αν αγαπάς supichki κατασκευαστεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, και ότι η πραγματική σούπα κοτόπουλου. Κάντε μια κλασική σύνδεση των αβγών και το γιαούρτι με ρίχνει μια σούπα poizstinalata στάλα. Μπορείτε να προσθέσετε zastoykata πολύ αργά και όχι σε βραστό σούπα, για να μην περάσουν.

    Μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη εκδοχή του κοτόσουπα, το οποίο είναι λίγο ασυνήθιστο. Στη συνταγή για σούπα κοτόπουλου με συνδέσμου δεν τίθεται κανένα λαχανικά, αλλά άνηθο, έτσι αισθάνεται ακόμη περισσότερη γεύση στο κοτόπουλο.


    Σημείωση: Πολλοί οικοδεσπότες προσθέσετε ζωμός κύβος για την ενίσχυση κοτόσουπα. Αυτή η σούπα, όμως, είναι λίγο πιο «τεχνητή» γεύση. Αν έχετε αρκετό κοτόσουπα θα είναι αρκετά ισχυρή, χωρίς την προσθήκη του ζωμού, αλλά αν mestseto λιγότερο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το πιο επικινδυνο μικροβιολογικα πραγμα που μπορεις να κανεις μεσα σε μια κουζινα ειναι να πλυνεις κοτοπουλο. Απλωνεις σαλμονελα εως και 1 μετρο μακρια. και δυστυχως το νερακι δε σκοτωνει τη σαλμονελα, μονο τη βοηθαει να αυγατισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή