RSS

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Πέρκα φιλέτο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Εδώ και μερικές μέρες φτιάχνουν στην πολυκατοικία τον ανελκυστήρα, οπότε οι μαγειρικές επιλογές περιορίστηκαν (;) σε όσα είχε το ψυγείο και τα ντουλάπια. Είχα πάρει εδώ και κάποιο καιρό πέρκα φιλέτο και είπα να την κάνω κάπως διαφορετικά. Έπειτα από αναζήτηση τόσο σε ντουλάπι όσο και στο διαδίκτυο, έκανα μια μίξη των δύο με ιδιαίτερα πετυχημένα αποτελέσματα.

Υλικά
4-5 κομμάτια φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
2 λεμόνια ακέρωτα
κάπαρη (3 κουταλιές περίπου)
λιαστή ντομάτα σε βαζάκι (3 κομμάτια ανά φιλέτο περίπου)
μία περίπου κούπα ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-κόκκινο πιπέρι-κίτρινο κάρι
3 κουταλιές μουστάρδα
μισή κούπα ούζο ή τσίπουρο (όχι με γλυκάνισο)

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα πέρκας. Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαρινάρουμε για καμιά ώρα.

Πριν στύψουμε τα λεμόνια, παίρνουμε και λίγο ξύσμα. Δίνει επιπλέον νοστιμάδα. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού σε πυρέξ μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 2 κουταλιές κίτρινο κάρι, μία κόκκινο πιπέρι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα πέρκας. Τα ανακατεύουμε με τα υλικά μας. Στο τέλος βάζουμε την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα. Τελευταίο προσθέτουμε το ούζο/ τσίπουρο.

Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα (ανάλογα με τον φούρνο). Σερβίρεται με μπόλικο ζουμί για ατελείωτες βούτες.

DSCN6219
Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Η φωτογραφία μπήκε χωρίς ζουμί γιατί απ'το μετά δεν υπάρχουν ντοκουμέντα! Χεχε!

12 σχόλια:

  1. Πολύ δελεαστικο φαινεται!
    Αλλα βλεπω και λιγο αρακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω ενα ταπερακιαν γίνετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαίνεται νοστιμότατο!
    άργησα να το δω... μόλις έφαγα και γω ψάρι.
    δεν πειράζει, το κρατάω στα υπόψιν για την επόμενη φορά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χυμός των εσπεριδοειδών με τη μουστάρδα δένει υπέροχα με τα φιλέτα ψαριών. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της κάπαρης. Ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καημό και μαράζι τόχω ρε συ, να κάνεις ένα φαί να το τρωω!!!
    είμαι τόσο μίζερη
    Μα πέρκα? τι είναι η πέρκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπω... για καλό το είδα; Θα το φτιάξω εντός των ημερών

    Φιλί και ΄Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έκοψα λεμόνια απο τον κήπο της φίλης μου και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ελπινίκη Κάπαρη είναι, δίνει μια διαφορετική στιφάδα.
    Ήταν πολύ καλό, όντως!

    @Δημήτρης Τερζής Σωστή η παρατήρηση!

    @dimbim Να δείξεις καλή διαγωγή πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @maya Άμα βρεις χρόνο, δοκίμασέ το.
    Με τις απαραίτητες τσαχπινιές σου, βέβαια ;-)

    @vita Ακριβώς! Είπα να το συνδυάσω και μαζί με την κάπαρη να κάνω το κατιτίς παραπάνω!

    @ζουζούνα Τι να σε κάνω, έχουμε και νηστεία πανάθεμά μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @lourdi lourdaki Εδώ να σε τρατάρουμε!
    Να'σαι καλά!

    @φύρδην-μίγδην Δοκίμασέ το και πες μας την άποψή σου!
    Φιλιά.

    @ka8y Αναμένουμε εναγωνίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή