Εδώ και μερικές μέρες φτιάχνουν στην πολυκατοικία τον ανελκυστήρα, οπότε οι μαγειρικές επιλογές περιορίστηκαν (;) σε όσα είχε το ψυγείο και τα ντουλάπια. Είχα πάρει εδώ και κάποιο καιρό πέρκα φιλέτο και είπα να την κάνω κάπως διαφορετικά. Έπειτα από αναζήτηση τόσο σε ντουλάπι όσο και στο διαδίκτυο, έκανα μια μίξη των δύο με ιδιαίτερα πετυχημένα αποτελέσματα.
Υλικά
4-5 κομμάτια φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
2 λεμόνια ακέρωτα
κάπαρη (3 κουταλιές περίπου)
λιαστή ντομάτα σε βαζάκι (3 κομμάτια ανά φιλέτο περίπου)
μία περίπου κούπα ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-κόκκινο πιπέρι-κίτρινο κάρι
3 κουταλιές μουστάρδα
μισή κούπα ούζο ή τσίπουρο (όχι με γλυκάνισο)
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα πέρκας. Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαρινάρουμε για καμιά ώρα.
Πριν στύψουμε τα λεμόνια, παίρνουμε και λίγο ξύσμα. Δίνει επιπλέον νοστιμάδα. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού σε πυρέξ μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 2 κουταλιές κίτρινο κάρι, μία κόκκινο πιπέρι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα πέρκας. Τα ανακατεύουμε με τα υλικά μας. Στο τέλος βάζουμε την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα. Τελευταίο προσθέτουμε το ούζο/ τσίπουρο.
Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα (ανάλογα με τον φούρνο). Σερβίρεται με μπόλικο ζουμί για ατελείωτες βούτες.
Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Η φωτογραφία μπήκε χωρίς ζουμί γιατί απ'το μετά δεν υπάρχουν ντοκουμέντα! Χεχε!
Πολύ δελεαστικο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα βλεπω και λιγο αρακα?
Η κάπαρη είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω ενα ταπερακιαν γίνετε..
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήάργησα να το δω... μόλις έφαγα και γω ψάρι.
δεν πειράζει, το κρατάω στα υπόψιν για την επόμενη φορά! ;)
Ο χυμός των εσπεριδοειδών με τη μουστάρδα δένει υπέροχα με τα φιλέτα ψαριών. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της κάπαρης. Ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαημό και μαράζι τόχω ρε συ, να κάνεις ένα φαί να το τρωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείμαι τόσο μίζερη
Μα πέρκα? τι είναι η πέρκα?
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΩΡΑ ΘΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ!!!
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΚ!!!
Πωπω... για καλό το είδα; Θα το φτιάξω εντός των ημερών
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και ΄Γλαρένιες αγκαλιές
έκοψα λεμόνια απο τον κήπο της φίλης μου και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελπινίκη Κάπαρη είναι, δίνει μια διαφορετική στιφάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν πολύ καλό, όντως!
@Δημήτρης Τερζής Σωστή η παρατήρηση!
@dimbim Να δείξεις καλή διαγωγή πρώτα.
@maya Άμα βρεις χρόνο, δοκίμασέ το.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τις απαραίτητες τσαχπινιές σου, βέβαια ;-)
@vita Ακριβώς! Είπα να το συνδυάσω και μαζί με την κάπαρη να κάνω το κατιτίς παραπάνω!
@ζουζούνα Τι να σε κάνω, έχουμε και νηστεία πανάθεμά μας!
Φιλιά!
@lourdi lourdaki Εδώ να σε τρατάρουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά!
@φύρδην-μίγδην Δοκίμασέ το και πες μας την άποψή σου!
Φιλιά.
@ka8y Αναμένουμε εναγωνίως!