RSS

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Ομελέτα με παντζάρια και φέτα

Έπειτα από παραίνεση φίλης, αποφάσισα να προσθέσω στην ομελέτα ένα διαφορετικό υλικό: παντζάρια και μάλιστα τους μίσχους και τα φύλλα.

Υλικά
3 αυγά ανά άτομο
5-6 μίσχοι και φύλλα από παντζάρι
100 γραμμάρια φέτα ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Αρχικά, βράζουμε ελαφρά τα παντζάρια ή χρησιμοποιούμε τα υλικά που έχουν μείνει από άλλη συνταγή. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Έχουμε βάλει λίγο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα αυγά. Κατόπιν ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα και τους μίσχους από τα παντζάρια, καθώς και τη φέτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε λίγο με τα αυγά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
DSCN7107
Προσέχουμε όταν είναι να αλλάξουμε πλευρά της ομελέτας να μη μας σπάσει ή να μας κολλήσει. Σερβίρεται ζεστή!
ΥΓ Επειδή τα παντζάρια είναι γλυκά, ίσως λίγο περισσότερο αλάτι από το συνηθισμένο να μας χρειάζεται.

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον!
    Έχω δει ομελέτες με διάφορα υλικά, με παντζάρια -και ειδικά τα φύλλα και κοτσάνια δεν θα το σκεφτόμουν!

    Φαντάζομαι θα γίνεται και με περισσεύματα από τα κεφάλια των παντζαριών, διαφορετικός τρόπος για να τα αξιοποιήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @the dark chef Μου το πρότειναν και το δοκίμασα. Μια χαρά βγήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή