RSS

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Φιλέτο παγκάσιους στη γάστρα

Ψάρι τραβούσε η όρεξη, ψάρι λίγο διαφορετικό έβγαλε τελικά η γάστρα απ'τον φούρνο. Παγκάσιους ή πανγκάσιους ή πανγκάσιος το ψάρι της ημέρας

Υλικά για 3 άτομα
7-8 κομμάτια φιλέτο παγκάσιους
3 μικρά λεμόνια
4-5 κολοκυθάκια
1-2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι-πιπέρι-λάδι
τσίπουρο ή λευκό κρασί
προαιρετικά μικρές καυτερές πιπεριές

Αφού ξεπαγώσουμε το ψάρι και το πλύνουμε, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και λίγο δεντρολίβανο και το αφήνουμε για καμιά ώρα.
Στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε τον χυμό στη γάστρα μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τα ψάρια, τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, την κάπαρη και τις καυτερές πιπεριές. Αν θέλουμε προσθέτουμε 1-2 ποτήρια σφηνάκι κρασί ή τσίπουρο.
DSCN7112
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200. Όταν κοντεύει η ώρα ανοίγουμε το καπάκι και αν χρειαστεί αφήνουμε να ψηθεί για λίγη ώρα ανοιχτό. Προσοχή να μην το παρακάνουμε στο ψήσιμο γιατί μετά τα κολοκυθάκια θα λιώσουν.
DSCN7120
Απλό και γρήγορο. Καλή μας όρεξη!


ΥΓ Επειδή το παγκάσιους δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ψάρι προερχόμενο κυρίως από Βιετνάμ (το συγκεκριμένο μεγαλωμένο στην Ελλάδα) και πωλείται συνήθως στα φρεσκοκατεψυγμένα.

5 σχόλια:

  1. Παιδί μου, είναι πρωτοξάδελφο - που τρώει το φαί του κι είναι ψωμομένο - της γνωστής σε όλους γλώσσας!!!!
    Νιάμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κια γω νόμιζα οτι..."φυτρώνει" στον...Πηνειό!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ζουζούνα Είδες που όλα έχουν την προέλευσή τους;
    Σ'αρέσει αυτό;

    @Vad Ναι βρε, από μέσα απ'το ποτάμι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο ψάρι. Πρόσφατα μάλιστα έμαθα για την ύπαρξη του. Πάντως η συνταγή σου φαίνεται πολύ νόστιμη. Και το ψάρι το παίρνεις κατεψυγμένο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ελευθερία Κατεψυγμένα από σουπερμάρκετ.
    Από γεύση ήταν αρκετά καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή