RSS

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κολοκυθανθοί τηγανητοί με κουρκούτι μπύρας

Αφού καταπιάστηκα με τα κολοκυθάκια, είπα να δοκιμάσω άλλον έναν καλοκαιρινό μεζέ. Κολοκυθανθοί λοιπόν, τηγανητοί σε κουρκούτι μπύρας.

Υλικά για κουρκούτι
250 περίπου γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 περίπου γρ μπύρας
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Υλικά γενικότερα
5-6 κολοκυθανθοί ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα λοιπά υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές. Επειδή θέλουμε να είναι παχύρευστο, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή μπύρα, αναλόγως τι μας λείπει.
DSCN7128
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να δέσει.
Ενδιάμεσα, καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς, αφού πρώτα τους έχουμε κόψει από τα κολοκυθάκια. Κάπου διάβασα για θηλυκούς και αρσενικούς, ό,τι έχουμε καλό θα γίνει. Καθαρίζουμε τους στήμονες (άτιμο μάθημα το Εμείς κι ο Κόσμος). Στραγγίζουμε για να κολλήσει αργότερα καλύτερα το κουρκούτι.
Έχουμε βάλει ήδη το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι.
Βουτάμε τους ανθούς στο κουρκούτι ώστε να πιάσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε λιγάκι μέσα να τραβήξει.
DSCN7129
Τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσοχή όταν αλλάζουμε πλευρά για να μην μας κολλήσουν και διαλυθούν.
Είμαστε έτοιμοι! Σερβίρεται με δροσερό τζατζίκι ή φέτα, συνοδεία της μπύρας που περίσσεψε από το κουρκούτι.
DSCN7131
Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Το κουρκούτι που περίσσεψε το έριξα στο λάδι και έγινε μια ωραία κρούστα για φάγωμα.

6 σχόλια:

  1. πρωτον οι κολοκυθοανθοι δεν κοβονται απο το κολοκυθι (γιατι τα κολοκυθια χαλανε) αλλα ειναι μονη τους .Έπειτα τα γεμίζουμε οπως και τα τυροπιτακια και μετα τα βαζουμε στο κουρκουτι .Συνταγή απο Μυτιληνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμος από Μυτιλήνη Υπάρχουν οι αρσενικοί κολοκυθανθοί που είναι μόνο τους, όπως λες. Υπάρχουν και οι θηλυκοί που είναι κολλημένοι σε μικρά κολοκυθάκια. Αυτοί που πήρα και χρησιμοποίησα ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία.
    Όσο για τη γέμιση, επειδή μέλος της οικογένειας δεν τρώει τυρί, αναγκαστικά τους έκανα άνευ. Εννοείται ότι με τη γέμιση γίνονται πολύ καλύτεροι!
    Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας μικρός Μαμαλάκης!!
    Φιλιά

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βιολογική μπύρα ή δεν βλέπω καλά; Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @jk o skroytzakos Καλά να περάσεις, φίλτατε! Καλά να'μαστε γενικότερα!

    @δημήτρης τερζής Εύγε γιατί έχεις κοφτερή ματιά!

    @τρελοτουρίστρια Λιχούδης είμαι, το'χω ξαναπεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή