RSS

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

Μία συνταγή απλή, λιτή κι απέρριτη, αφιερωμένη στους λάτρεις του χταποδιού.

Υλικά

1 χταπόδι
4 κ. σ. λάδι
2 κ. σ. μπαλσάμικο
1 δαφνόφυλλο
ρίγανη, ματζουράνα
1 σκελίδα σκόρδο

Ξεπαγώνουμε το χταπόδι.

Σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ τοποθετούμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο κάθετα μεταξύ τους και τα φτιάχνουμε σαν φωλιά.

Τοποθετούμε μέσα το χταπόδι και προσθέτουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, τη ρίγανη, τη ματζουράνα, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο.

Κλείνουμε το χταπόδι μέσα στο αλουμινόχαρτο και αφήνουμε μόνο ένα μικρό κενό από πάνω για να αναπνέει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα, ή για όση χρειαστεί ώστε να μαλακώσει το χταπόδι μας.



Γίνεται λουκούμι! Καλή μας όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Βάζεις το χταπόδι,βάζω το τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο :) Τι να κάνω όμως,μακριά ειμαστε,ωρέ,γι'αυτο έβαλα τη φασολάδα,ένα πιατάκι τουρσί με πρωτη ύλη εκ του "μπαξέος" ,ενα ποτηράκι τσιπουρο και...Εβίβα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή