RSS

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι


Υλικά

5-6 κοπανάκια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια
μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 γαρύφαλλα
2 μπαχάρια
αλάτι, λάδι
1 κούπα ρύζι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και το αφήνουμε να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το γαρύφαλλο, τα μπαχάρια και το αλάτι και σκεπάζουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα.

Προσθέτουμε το ρύζι (αν χρειαστεί και λίγο νερό) και σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι, προσέχοντας μην μας κολλήσει.

Καλή μας όρεξη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου